İmam hatip lisesi üç dalda birinci oldu

İmam hatip lisesi üç dalda birinci oldu

Bitlis Said-i Nursi Anadolu İmam Hatip Lisesi, il bazında imam hatip liseleri arasında yapılan yarışmaların üç dalında da birinci oldu.

Bitlis’te, imam hatip liseleri arasında yapılan Ezan, Hutbe ve Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma dallarında yarışma düzenlendi. Yarışmada üç dalda da birinci çıkaran Bitlis Said-i Nursi Anadolu İmam Hatip Lisesi, birinci oldu. 

Mart ayının ilk haftasında Tatvan İbadullah Camiinde düzenlenen imam hatipler arası hutbe okuma yarışmasında, Bitlis Said-i Nursi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Ahmet Kılıç birinci olurken, Mart ayının ikinci haftasında yapılan Ezanı güzel okuma yarışmasında, Ender Arslan, Mart ayının üçüncü haftasında yapılan Kur’an-ı Kerimi güzel okuma yarışmasında ise Müslim Aysal birinci oldu.

Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere, okulları tarafından farklı ödüller verilirken üç dalda da birinci olan öğrenciler, ili temsilen bölgede yapılacak yarışmalara katılacak.

Üç dalda da okullarının birinci olması nedeniyle mutlu olduklarını belirten Bitlis Said-i Nursi Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Metin Balkaya, bölgede yarışmalarında da aynı başarıyı beklediklerini ifade etti.

Okul öğrenci işlerinden sorumlu Müdür Yardımcısı Raşit Yazı ise bu sene ekip olarak hem YGS hem de diğer yarışmalarda başarılı olmalarının kendilerini ziyadesiyle memnun ettiğini dile getirdi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.