İmam hatip öğrencilerinden Kandil etkinliği

İmam hatip öğrencilerinden Kandil etkinliği

Şırnak’ın Silopi ilçesinde kız imam hatip lisesi öğrencileri Regaip kandili dolayısıyla bir etkinlik düzenledi.

Üç ayların müjdecisi olarak kabul edilen Regaib Kandili, tüm İslam âleminde olduğu gibi Şırnak’ın Silopi ilçesinde de, düzenlenen çeşitli etkinliklerle ihya edildi. Silopi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Regaip kandili dolayısıyla kadınlara yönelik bir etkinlik gerçekleştirdi.

Okulun konferans salonunda düzenlenen etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Öğrencilerin katılımcılara yönelik Kürdçe vaaz vermesinin ardından; Kürdçe,  Türkçe ilahiler seslendirildi. Katılımcılara lokum ikram edildi.

Yaptıkları etkinlik ile ilgili duygularını paylaşan öğrenciler, okulda öğrendikleri dini bilgileri halka anlattıkları için mutlu olduklarını söylediler.

Regaib Kandili'nin Müslümanlar için çok önemli olduğunu belirten Süheyla İslamoğlu, “Bugün biz burada Regaib Kandili'nden, mübarek üç aylardan ve peygamber efendimizin hayatından bahsettik. Üç aylar bizim için ne kadar önemli? kandil gecesi ne yapmalıyız? Başlıklarıyla etkinliğimizi gerçekleştirdik. Buradaki kadınlarımızın Regaib Kandili ve üç aylar hakkında pek bilgilerinin olmadığını düşündüğümüz için böyle bir program yapmaya karar verdik. Bazı insanlara bu konularda bilgiler sunduğumuz için çok mutlu olduk. Kaza namazlarımız var, oruçlarımız var. O gece Allah’ı anıyoruz, hatırlıyoruz. Bu açıdan Regaib Kandili bizim için çok önemlidir.” dedi.

Mübarek üç aylarda ibadet edilmesi gerektiğini söyleyen Elif Leyla Sadak ise şöyle “Regaib Kandili ve üç aylar bizim için büyük bir fırsattır. Bu üç aylarda namazımızı kılıp, orucumuzu tutup, Allah’ı hatırlayıp tövbe etmeliyiz. Anne, baba ve neslimiz için dua etmeliyiz. Allah hepimizi affetsin. Şu an İslam ümmetinin dört bir tarafı ateşler içerisindedir. El ele birlik olup, dua edelim, Allah’ın affına erişelim.” dedi.

Okulda öğrendikleri dini bilgileri, etkinlik aracılığıyla halka anlattıkları için mutlu olduklarını ifade eden Hilal İnal, “Biz bugün Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi öğrencileri olarak okulumuzda annelerimize yönelik mübarek üç ayların başlangıcı olan Regaib Kandili etkinliğini yaptık. Burada öğrendiğimiz dini bilgilerle vaazda bulunduk. Programımızın içeriğinde vaaz, ilahi, kıssalar, Hadis-i Şerifler ve mevlit vardı. Öğretmenlerimizden öğrendiğimiz dini bilgileri kadınlara anlatmaktan gurur duyduk.  İmam hatipli olmanın gururunu yaşayarak halkımıza öğretmeye çalıştık.” şeklinde konuştu

Günah yapmak kadar affedilmenin de kolay olduğunu, bu aylarda tövbe edilmesi gerektiğini dile getiren Elif Erdoğan, “Bu üç aylar bizim için çok değerlidir. Allah bu üç aylarda bize fırsat veriyor, yaptığımız günahları tövbe ettiğimizde affediyor. Biz bu üç aylarda bol bol dua etmeliyiz.  İbadet etmek için çok büyük bir fırsat, yaptığımız ibadetlerle günahlarımız siliniyor. Günah yapmak ne kadar kolaysa; üç aylarda o günahları sildirmek de o kadar kolaydır.” diye konuştu.

Gül dağıtarak esnafın kandilini tebrik ettiler

Anadolu Gençlik Derneği Silopi Temsilciliği de Regaib Kandili münasebetiyle çarşı merkezindeki esnaflara gül dağıttı.

İlçe teşkilat Başkanı Aşkın Öztürk konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Silopi Anadolu Gençlik Derneği olarak Regaip kandili dolayısıyla günün anlam ve önemini vurgulama açısından Silopi ilçemizde kırmızı gül dağıtımı gerçekleştirdik. Günün anlam ve önemini vurgulamaya çalıştık. Esnaf arkadaşlarımızı ziyarette bulunduk. Bu şekilde etkinliğimizi gerçekleştirdik. Tüm İslam âleminin Regaib gecesini ibadetle, hayırla ve huzurla geçirmelerini temenni ediyorum.” dedi. (Ahmet Uçar – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler