İmam hatip okullarının 104’üncü yıl dönümü kutlandı

İmam hatip okullarının 104’üncü yıl dönümü kutlandı

İmam hatip okullarının açılışlarının 104’üncü yıl dönümü, düzenlenen programla Diyarbakır’da kutlandı. Programda imam hatip okullarının önemine vurgu yapıldı.

İmam hatip okullarının açılışlarının 104’üncü yıl dönümü, İmam Hatip ve Anadolu İmam Hatip Mezunları ve Mezunları Derneği tarafından düzenlenen programla Diyarbakır’da kutlandı. Programda imam hatip öğrencilerine tavsiyelerde bulunarak, imam hatip okullarının önemine vurgu yapıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezinde düzenlenen Programa, Dicle Üniversitesi Rektörü Talip Gül, Kayapınar Müftüsü Mehmet Sırrı Şık, ÖNDER Genel Başkanı Mehmet Ali Kılıç, Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Akay, Diyarbakır İmam Hatip Lisesi ilk mezunlarından Prof. Dr. Hulusi Kılıç, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Arslan, İttihad'ul Ulema Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şenlik,Yenişehir Kaymakamı Serdar Kartal ve birçok imam hatip öğrencisi katıldı.

Programda imam hatipli gençlerin kendilerinin geleceği olduğunu söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Arslan, gençlere Hz. Muhammed'in sünnetine sımsıkı sarılmaları tavsiyesinde bulundu.

İmam hatiplilerin İslam’ı kaynağından öğrenip kaynağından öğretmekle yükümlü olduklarını belirten Dicle Üniversitesi Rektörü Talip Gül ise kendisinin de imam hatip mezunu olduğunu belirterek, "Siz imam hatiplisiniz. İslam’ı kaynağından öğrenip kaynağından öğretmek zorundasınız. Siz eğer İslam’ı kaynağından öğretmezseniz İslam’ı başka kesimler öğretirler ve sonuçta IŞİD ve FETÖ gibi örgütler türer. Dolayısıyla sizin sorumluluklarınız çok daha fazladır." dedi.

Bütün dünyevi vasıf, rütbe ve makamların hiçbirinin kâmil Müslüman olmak kadar şerefli bir makam olmadığını söyleyen Diyarbakır İmam Hatip ve Anadolu İmam Hatip Mezunları ve Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Siraç Öztoprak ise o nedenle hiçbir şöhret, makam ve mevkiinin Müslümanı şımartmaması gerektiğini söyledi.

Öztoprak, "Ey imam hatipli yürekler! Son durağı cennet olan böylesi kutlu bir yolculuğun hem yolcusu hem de kılavuzu olmak zorundasınız. Yani bu yolculuğu başkalarına da özendirmekle görevlisiniz. Önde olmayana en önde olmayana, topluma en doğru yolu, en gür seda ile anlatmayana hatip denmez. Öyleyse adınız size tembelliği unutturmalıdır. Çünkü hem en önde olmak zorundasınız hem de en gür seda ile en doğruyu topluma göstermek anlatmak zorunluluğundasınız." şeklinde konuştu.

"Toplumu orijinal ayarlarına siz ayar vereceksiniz"

Kurulduğu zaman batıdaki bürokratların ve dinsizlerin imam hatip okullarına karşı olduklarını söyleyen Diyarbakır'daki ilk imam hatip okulunun mezunlarından Prof. Dr. Hulusi Kılıç ise imam hatipli oldukları için devamlı suçlamalarla karşılaştıklarını ve halkın nazarında kendilerinin küçük düşürülmesi için elinden gelen her şeyi yapıldığını ifade etti.

İmam hatip ruhunun taassuptan, baskılardan ve basiretsizlikten uzak bir ruh olduğunu belirten Kayapınar Müftüsü Mehmet Sırrı Şık da "Bu ruh hali sürekli canlıdır. Dolayısıyla bu ruh asla ve asla ihtiyarlamayacaktır ama bunun için bizim de bu ruhu doğrusu gıdalandırmamız lazım, takva ile ihlas ile güzel ahlak ile gıdalandırmamız lazım. Kur'an-ı- Kerim buyuruyor ki; ‘Eğer insanlar gibi inanacak olurlarsa hidayeti bulmuş olurlar.' Toplumu orijinal ayarlarına siz ayar vereceksiniz. Toplumun ifsat çalışmalarına karşı sizler ıslah çalışmalarını görev edineceksiniz. " şeklinde konuştu.  (Mehmet Çelik-İLKHA)






























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler