İmam Hatipler geleceğin inşasıdır

İmam Hatipler geleceğin inşasıdır

Şanlıurfa’nın Hilvan İlçesinde üniversitelere en fazla öğrenci yerleştiren İmam Hatip Liseleri, yeni eğitim ve öğretim yılı için öğrenci tercihlerini bekliyor.

Şanlıurfa’nın Hilvan İlçesinde üniversitelere en fazla öğrenci yerleştiren İmam Hatip Liseleri,  yeni eğitim ve öğretim yılı için öğrenci tercihlerini bekliyor.

İmam Hatip Liselerinin, katsayı adaletsizliğinin kalkması ve orta kısımlarının yeniden açılmasından sonra başarısı her geçen gün artıyor. Tercihler,1-12 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Hilvan Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, öğrenci tercihlerini bekliyor.

İmam Hatip Liseleri’nin tercih edilmesi noktasında önerilerde bulunan okul müdürleri, İmam Hatip Okullarında hem dini hem de pozitif ilimlerin öğretildiğini belirttiler.

Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi Okulu Müdürü Mehmet Altun, öğrencilerin ahlaki değerlere sahip olması ve pozitif ilimleri iyi öğrenebilmesi için ellerinden gelen her çabayı gösterdiklerini söyledi.

Altun, “Özellikle iman ve Kur’an hizmetiyle yetişecek bir gençlik, temelde ise tüm insanların kurtuluşuna vesile olacak bir öğrenci profili yetiştirme çabasındayız. Bundan dolayı velilerimizin çocukların bu okullara yönlendirmesini istiyoruz. Şu anda öğretmen sıkıntımız yok, pansiyon imkânımız var. Köyden gelen öğrencilerimiz pansiyonda kalabiliyor.” diye konuştu.

“İmam Hatip Liselerine rağbet artıyor”

Son yıllarda İmam Hatip Liselerine rağbetin arttığını söyleyen Altun, “Son yıllarda İHL’ye rağbet edenler artıyor. Önceleri 70 öğrenci kontenjanımız vardı. Bu sayıyı120'ye çıkarmamıza rağmen bu da yeterli gelmiyor. Fen Liselerinde hangi dersler okutuluyorsa, biz de aynı derslerin eğitimini veriyoruz. Çocuklarımızı uzak yerlere göndermemize gerek yok. Velilerimiz öğrencilerini gönül rahatlığıyla bize yönlendirebilirler burada kendi öz çocuklarımız gibi onlara bakıyoruz. Hem eğitim hem de manevi yönden gelişmeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Bu nedenle çocuklarınızı İmam Hatiplere gönderin diyorum.” İfadelerini kullandı.

Öğrencilerin İmam Hatip Liselerini tercih etmeleri noktasında görüş ve önerilerini dile getiren Anadolu Erkek İmam Lisesi Okulu Müdürü Ahmet Aslan, İmam Hatip Okullarının geleceğin inşasında önemli bir rol oynayacağını söyledi.

“İmam Hatipler geleceğin inşasıdır”

Aslan, “İmam Hatip demek geleceğin inşası demektir. Özellikle şu anki öğrencilerimizin geleceğini inşa edebilmesi için iyi bir liseden geçmeleri gerekiyor. Hilvan’da iki İmam Hatip Lisesi var. Biz İHL olarak öğrencilerimize her türlü imkânı sunuyoruz. Öğrencilerimiz yaz sezonunda olmalarına rağmen kendileri için çeşitli kurslar açtık. Hilvan’da üniversiteye en fazla öğrenci yerleştiren okul, İmam Hatip Liseleridir. İmam Hatip okullarında sadece dini eğitim veriliyormuş gibi bir algı oluşturulmak isteniyor. Oysaki durum böyle değildir.” Dedi.

İmam Hatip okullarının başarı üstüne başarı sağladığını söyleyen Aslan şöyle konuştu, “Bir okulu tercih ederken önce o okulun mezunları nerde diye bakmak lazım. Okul şu anda ne yapıyor yazın duruyor mu diye bakmak lazım. Okulumuzu tercih edecek olanlar şu anda ne yaptığımıza gelip bakabilirler. Biz başarı üzerine başarı katıyoruz, bunu da gelip öğretmen ve öğrencilerimize sorabilirler. Şu anda kontenjanımız 120’dir. Öğrenciler tercihlerini biran önce yapsınlar. Kontenjan dolduğunda yüksek puan alan öğrenciler de artık yerleşemeyebilir. Biz yeni eğitim ve öğretim döneminde öğrencilerimizi İmam Hatip Liselerinde görmek istiyoruz.”

İLKHA

İmam Hatipler geleceğin inşasıdır

İmam Hatipler geleceğin inşasıdır

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler