İmam hatipli öğrenciler hünerlerini sergiledi

İmam hatipli öğrenciler hünerlerini sergiledi

Adıyaman'da teknoloji ve tasarım sergisi açan imam hatip öğrencileri, burada hünerlerini sergilediler.

Adıyaman Fatih İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından açılan teknoloji ve tasarım sergisinde, filiografi ve maket çalışmaları sergilendi.

Birçok okul müdürü, eğitimci ve velinin katıldığı sergide öğrenciler, hünerlerini sergileyerek bilgi ve becerilerini pratiğe dökmüş oldular.

Bilim ve teknoloji derslerinden edindikleri bilgilerle kendilerini geliştiren öğrenciler, hayata bakış açılarını ve duygularını, ipe, kâğıda, plastiğe, tahta parçalarına ve mukavvaya nakşederek, misafirlerin sergiyi gezmelerini sağladılar.

Konuyla ilgili bilgilendirme yapan okul müdürü Ömer Allayış, "Sergi tamamen öğrencilerimizin çalışmalarından oluşuyor. Mukavva üzerine yapılan çalışmayı Adıyaman'da ilk defa görüyorum. Çok zahmetli bir çalışma. İpleri tek tek kesere yapıştırıyorlar. Çalışma zahmetli de olsa öğrenciler severek işledikleri için kesinlikle sıkılmıyorlar. Öğrencilerimizin emeklerini sergilemek için böyle bir sergi açıyoruz." dedi.

Duygularını dile getiren öğrencilerden 6'ncı sınıf öğrencisi Zeynep Yıldız, filografi ile yaptığı "elif" harfini lalelerle süslediğini anlatıp, "Yaptığım çalışma, çivilerle yapılan bir çalışmadır. Önce çivileri çakıyoruz. Daha sonra uygun olan renkli ipleri kullanarak resminizi yapıyorsunuz. Ben bunu yazmak için iki hafta uğraştım." ifadelerini kullandı.

6'ncı sınıf öğrencisi Nazlı Betül Coşkun ise şunları söyledi: "Benim yaptığım resim; kadife, kumaş ve çivilerden oluşuyor. Çalışmamı bir günde tamamladım. Önce resmi çiziyoruz, daha sonra resme çaktığımız çivileri uygun renkteki iple dolayarak resmimizi yapıyoruz."

İLKHA










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.