İmamlar ve rahipler karşı karşıya

İmamlar ve rahipler karşı karşıya

Bosna-Hersek'in Zenitsa kentinde İslam Birliği Meclisi'nde görev yapan imamlar ve aynı kentteki Katolik rahipler, eğitime destek için birlikte futbol oynadı

Farklı dinlere mensup insanların bir arada yaşadığı Bosna-Hersek'te, ülkenin merkezinde yer alan Zenitsa kentinde görev yapan imam ve rahipler, eğitime destek için futbol maçı yaptı.

Zenitsa'daki Okul Öncesi Eğitim Kurumu ve Dinlerarası Konseyi'nin işbirliğiyle düzenlenen futbol maçında, Zenitsa'daki İslam Birliği Meclisi'nde görev yapan imamlar ve aynı kente görev yapan Katolik rahipler bir araya geldi. İmamlar ve rahipler, dini ve etnik farklılıklar nedeniyle 1992-1995 yılları arasında savaşın yaşandığı topraklarda eğitime desteğin yanı sıra topluma barış ve dostluk mesajı da verdi.

Zenitsa'daki Arena Spor Merkezi'nde düzenlenen futbol maçına Zenitsalılar büyük ilgi gösterdi. Tribünlerde çok sayıda küçük seyircinin de bulunduğu maçı, okul öncesi eğitime destekleyen yaklaşık 4 bin kişi izledi.

Maç öncesinde dini kıyafetleriyle poz veren imamlar ve rahipler, böylesi önemli bir etkinlikte yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Zenitsa Dinlerarası Konseyi Kurulu Üyesi Mario Udovçiç, komitenin gelecekte de bu tür etkinliklere devam edeceğini söyledi. Diğer kentlerdeki kurumları da benzer faaliyetler düzenlenmeye çağıran Udoviç, "Amacımız aslında çocukların ihtiyaçlarını en iyi ve en verimli şekilde karşılayabilmek. Kreşlerdeki eğitimi geliştirmeye çalışıyoruz. Bütün bu faaliyetimizin ana teması sadece çocuklardır" diye konuştu.

Okul Öncesi Eğitim Kurumu Müdürü Edina Hociç de maç biletlerinden elde edilen gelirin okul öncesi eğitime büyük destek sağlayacağını söyledi. Hociç, "Kurumumuzun altı kreşi bulunuyor. Biz çocuklarla çalışmayı gerçekten çok seviyoruz ama maalesef imkanlarımız yeterli değil. Dolayısıyla böyle bir organizasyon gerçekleştirmeye karar verdik" dedi.
Maçı izlemeye gelen Vedad Kariç de böyle bir etkinliğe katılma fırsatı bulduğu için mutlu olduğunu ifade ederek, "İmamlar ve rahipler burada birlik ve beraberlik içerisinde maç yapıyorlar. Keşke siyasetçilerimizi de bu şekilde görebilsek" diye konuştu.

Farklı dinler arasında birlik, beraberlik, barış ve hoşgörünün mümkün olduğunu ortaya koyan futbol maçını Zenitsalı rahipler 5-3'lük skorla kazandı. (AA)
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.