İman dolu yürekler karşısında hiçbir silah etkili değildir

İman dolu yürekler karşısında hiçbir silah etkili değildir

​Diyarbakır’da 15 Temmuz darbe girişimi yıl dönümü nedeniyle Kayapınar ilçesinde bulunan Şehitler Parkı’nda düzenlenen etkinlik sona erdi.

Diyarbakır’da 15 Temmuz darbe girişimi yıl dönümü nedeniyle Kayapınar ilçesinde bulunan Şehitler Parkı’nda düzenlenen etkinlik gece yarısı itibariyle sona erdi. Katılımcılara hitap eden Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, İman dolu yürekler karşısında hiçbir silah, tank, top ve tüfek etkili olmadığını söyledi.

Etkinlik Ulu Cami İmamı Hidayet Yılmaz’ın okuduğu Kur'an-ı Kerim ile başladı. Ardından İl Müftülüğü İlahi Ekibi tarafından önce ilahi ve marşlar okundu. Katılımcılar, marş eşliğinde halay çektiler.

Etkinlikte sık sık tekbirler getirilirken, alanda sağlık ekipleri de hazır bulundu. Ayrıca kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlar için Kızılay Çadırı kuruldu.

Katılımcılara hitap eden Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, milletin değerlerine saldırı karşısında dimdik durarak imanla geri püskürttüğünü söyledi.

Güzeloğlu, “Bu ülkenin her bir meydanında, köşesinde tıpkı bir yıl önce bu milletin değerlerine, devletine, geleceğine, bayrağına ve ezanına saldıranlar karşısında nasıl bir yenilmez çevikleşmiş iradeyi temsil etmişse bir yıl sonra bugünde aynı iradeyle, dimdik meydanlardayız. Bu büyük millet, tarihin her dönemin de varlığına özgürlüğüne mukaddesatına saldıranlar karşısında yenilmez ve aşılmaz sıra dağlar gibi durmuş. Hainlerin her türlü saldırısını imanla dolu göğsüyle, püskürtmüş ve akamete uğratmıştır.  İman dolu yürekler karşısında hiçbir silah, tank, top ve tüfek etkili değildir.” dedi.

Güzeloğlu konuşmasına şöyle devam etti:

“O gün nurlanan şehitlerin yanında aynı safta, imanla mücadele eden hainlere karşı duran bütün gazilerimizden Allah razı olsun.  Bu millet, kahramanlarıyla böylesi şahadeti arzulayan aslanlarıyla hiçbir zaman inşallah hiçbir tehdit karşısında boyun eğmeyecek. Büyük ve kutlu yürüyüşünde geri durmayacaktır. Diyarbakır’ın güzel inşaları da ülkenin her köşesinde olduğu gibi birlik ve beraberliğimizi inancımızın ve imanımızın, kararlığımızın en güzel göstergesi oldu. Bilinmeli ki eğer bir tehdit olacaksa bir saldırı olacaksa bu devlete hepimiz her an nöbetteyiz.”

Etkinlik, çekilen toplu fotoğrafın ardından Sur İlçe Müftüsü İsmail Fakirullah’ın okuduğu dua ile sona erdi.

Programa, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Diyarbakır Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, askeri erkân, kamu kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

İLKHA























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.