İman edenlerin kalbinde Kudüs aşkının olması gerekir

İman edenlerin kalbinde Kudüs aşkının olması gerekir

Siyonist işgal çetesinin zulümlerine tepki gösteren Viranşehir Cami-Der, Müslümanların kalbinde Kudüs aşkının olması gerektiğini belirtti.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde faaliyetlerde bulunan Cami-Der'in Başkanı Mehmet Kaya, Mescid-i Aksa'nın Siyonist işgal çetesi tarafından kapatılıp, burada ibadetlerin engellenmesi ve Filistinlilerin katledilmesine tepki gösterdi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kaya, İslam ümmetinin özgürlüğünün Kudüs'ten geçtiğini, Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın özgür olması halinde bütün ümmetin özgür olacağını söyledi.

Kaya, "İslam tarihinde ve tevhit mücadelesinde Kudüs'ün yeri ve önemi çok büyüktür. Bütün peygamberler de Kudüs'e çok büyük ehemmiyet vermişlerdir. İslam şeriatına göre, gerek Kudüs veya gerekse de başka bir İslam toprağı kâfirlerin işgali altına girmişse oranın ve bütün Müslümanların üzerine cihat farzdır. Kudüs yıllardır Siyonistlerin işgali altındadır. Mescid-i Aksa'nın içi terör şebekesi askerleri tarafından defalarca işgal edildi, içinde silah patlatıldı, askerler postallarıyla içine giriyorlar. Müslümanları Mescid-i Aksa'nın içinde esir ediyorlar, bayan müminlerin çarşaflarını yırtıyorlar ama İslam âlemi sadece seyretmekle kalıyor. Kim hakikaten iman etmişse gerek kalbinde ve ruhunda Kudüs'ün aşkı ve heyecanının olması gerekir." dedi.

Kudüs için ümmetin yapması gerekenlere değinen Kaya, şunları söyledi: "Öncelikle Müslümanların tüm ihtilaflı meselelerini bir kenara bırakmaları gerekmektedir. Emperyalist ülkeler İslam âlemini parçalara ayırarak yutma telaşındalar. Ümmetin, başta Suriye olmak üzere Kudüs'e, Mescid-i Aksa'ya, Gazze'ye iyi odaklanması lazım."

Son olarak Kaya, "Siyonist İsrail ve arkasında duran kan içici emperyalist zalimleri tel'in ediyor ve onları kahhar olan Allah'a havale ediyoruz. İslam ümmetini de kardeşliğe ve vahdete davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

İLKHA



Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler