İmzasız ‘terör örgütü’ ihbarları değerlendirmeye alınmayacak

İmzasız ‘terör örgütü’ ihbarları değerlendirmeye alınmayacak

‘Terör örgütleri’yle iltisaklı oldukları iddia edilen kişiler hakkındaki imzasız ihbarların değerlendirmeye alınmamasına ilişkin genelge Resmi Gazete’de yayımlandı.

‘Terör örgütleri’yle iltisaklı oldukları iddia edilen kişiler hakkındaki idarelere verilen dilekçelerden; sahibinin adı, soyadı ve imzası ile iş veya ikametgah adresi ihtiva etmeyenlerin ihbarları değerlendirmeye alınmayacak.

Başbakan Binalı Yıldırım imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan genelgede, dilekçe hakkının, Anayasa ve Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun olmak üzere ilgili mevzuatta düzenlendiği hatırlatıldı.

Genelgede, “Mezkur Kanunun 4'üncü maddesi uyarınca yetkili makamlara verilen dilekçelerde; dilekçe sahibinin adı, soyadı ve imzası ile iş veya ikametgah adresinin belirtilmesi gerekmektedir.” denilerek şu ifadelere yer verildi:

“Terör örgütleri veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplarla mücadele, idarelere dilekçe verilmek suretiyle de desteklenmektedir. Ancak bu kapsamda; söz konusu örgüt, yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu iddia edilen kişilere ilişkin olarak idarelere verilen dilekçelerden; sahibinin adı, soyadı ve imzası ile iş veya ikametgah adresi ihtiva etmeyenler incelenmeyecektir.” (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.