İngiltere Filistin'i devlet olarak tanıdı

İngiltere Filistin'i devlet olarak tanıdı

İngiliz Parlamentosu'nun alt kanadı Avam Kamarası, Filistin'in devlet olarak tanınmasına ilişkin önergeyi kabul etti. Devletleri tanıma kararının hükümete ait olduğu İngiltere'de, bu kararın hükümeti baskı altına alması bekleniyor.

LONDRA - Muhalefetteki İşçi Partisi'nin Filistin'in Dostları Grubu Başkanı Grahame Morris tarafından hazırlanan Filistin'in devlet olarak tanınmasına ilişkin önerge, İngiliz Parlamentosu'nun alt kanadı Avam Kamarası'nda 12 ret oyuna karşılık 274 oyla kabul edildi.

Devletleri tanıma yetkisinin hükümete ait olduğu İngiltere'de, bu kararın bağlayıcılığı olmasa da hükümeti baskı altına alması bekleniyor.

"Parlamento, hükümetin İsrail devletinin yanı sıra Filistin devletinin tanınması gerektiğine de inanıyor" başlıklı önerge, 4 saat süren görüşmelerin ardından oylandı. İngiltere Başbakanı David Cameron ile koalisyon hükümetini oluşturan Muhafazakar ile Liberal Demokrat Partilerin bakanlarının çekimser kaldığı oylamada önerge12 ret oyuna karşılık 274 oyla kabul edildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.