İngiltere ve Fransa Trump'ın talebini geri çevirmedi

İngiltere ve Fransa Trump'ın talebini geri çevirmedi

ABD Başkanı Donald Trump'ın Amerikan askerlerinin Suriye'den çekilme kararının ardından Suriye'nin kuzeyine destek için asker gönderilmesi talebine İngiltere ve Fransa'dan olumlu yanıt geldi.

ABD askerlerinin tamamının Suriye'den çekilmesi durumunda İŞİD'in tekrar ortaya çıkacağı bahanesiyle bölgenin kontrol altında tutulmasını isteyen ABD Başkanı Trump'ın talebine olumlu yanıt veren İngiltere ve Fransa'nın bölgeye ek kara gücü göndermeyi kabul ettiği belirtildi.

İngiltere ve Fransa'nın, şu anda sahada bulunan askerlerine ek olarak yüzde 10 ile 15 arasında asker gönderecekleri ifade edilirken kesin sayı hakkında herhangi bir bilgi verilmediği öğrenildi.

ABD Başkanı Trump, geçtiğimiz Aralık ayında Suriye'den çekilme kararını açıklamış ancak askerlerinin çok az bir kısmını çekmişti. ABD'nin 2 bin 500 civarında olan asker sayısını 5'te bire indirmeyi hedeflediği düşünülüyor.

ABD Başkanı'nın, çekilme tamamlandığında bölgede bir boşluk oluşmaması amacıyla yaptığı çağrıya Almanya olumlu cevap vermezken, İtalya'nın bölgeye asker gönderilmesi konusunda kararını açıklamaya çok yakın olduğu kaydedildi. Balkan ve Baltık bölgesindeki bazı ülkelerle görüşmelerin devam ettiği, Danimarka'nın ise bu konuda olumlu ya da olumsuz bir görüş belirtmediği aktarıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler