İngiltere'de 5 Şubat 2013 Basın Özeti

İngiltere'de 5 Şubat 2013 Basın Özeti

İngiltere'de siyasi bir kariyerin deyim yerindeyse bir hiç uğruna sona erişi, bu sabah siyasi ağırlı dört gazetenin de manşetinde yerini alıyor.

Otomobil kullanıyor Liberal Demokrat Partili eski bakan... aşırı sürat yaptığı belirleniyor... cezayı karısının ehliyetine aktarıyor ama bunu yalan söyleyerek reddediyor.

Independent gazetesi "Üç ceza puanı için mahvoldu" Guardian da "10 yıllık bir yalanla yıkıldı" manşetini atıyor.

Chris Huhne'un adaletin seyrini değiştirmeye çalışmaktan hapis cezası alabileceğini belirten Guardian, eski bakanın siyaseti bıraktığını duyuruyor.

Times da, oğluyla yaptığı bir telefon yazışmasının bakanın sıkıntısını ortaya çıkardığını belirtiyor.

Bankalar açıklaması

Financial Times'a bakıyoruz. Gazete, maliye bakanı George Osborne'un bankacılık sitemiyle ilgili dünkü açıklamasının yankılarını aktarıyor.

Tüketici gruplarının Osborne'un açıklamalarını memnuniyetle karşıladığını belirten gazete, getirilecek düzenlemelerden biri olarak bankaların öz-denetim yetki-alanlarının sınırlandırılacağını duyuruyor.

"Affedilir gibi değil"

Independent, Türkiye-Avrupa Birliği ile ilişkiler konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Prag'da yaptığı çıkışı haberleştiriyor.

Kısa haberin başlığı "Erdoğan: Affedilir gibi değil..."

Gazete, Türkiye'nin yarım yüzyıldır AB'ye alınmadığını hatırlatan Erdoğan'ın "gecikme olmadan üyeliğin gerçekleşmesi" çağrısı yaptığını belirtiyor.

Türkiye'nin 2005'te tam üyelik görüşmelerine başladığını hatırlatan gazete, Fransa ve Almanya'nın itirazları ile Kıbrıs sorunu nedeniyle görüşmelerin tıkandığını belirtiyor.

Eşcinsel evlilik

İngiltere parlamentosunda bu eşcinsel evlilik yasası için oylama yapılacak.

Yasa geçerse, Times'ın "İngiltere'deki sosyal hayatın artık bir parçası olduklarını" söylediği eşcinsel çiftler de kilise ya da resmi nikahla dünya evine girip, kadın-erkek evliliklerindeki aynı hak ve düzenlemelere sahip ve tabi olacak.

Evlilik konusu eşcinseller için uzun süredir tartışılıyor. Anglikan Kilisesi'nin karşı çıktığını satırlarına taşıyan Independent'taki bir haber, tartışmanın ölçüsünün kaçmış olabileceğine işaret ediyor.

Buna göre kimi parlamento üyeleri, nefret mektupları almış.

Kimi Hıristiyanlardan olduğnu söylediği mektuplar hakkında konuşan bir muhafazakar partili "Bu insanların inandığı şeyin müşfik ya da sevgi dolu olduğunu söylemek mümkün değil" diyor.

Europol'un futbol açıklaması

Avrupa polisi Europol'ün Avrupa ve dünya futboluna ilişkin dün yaptığı açıklama hakkında haber yapan Daily Telegraph, artık Şampiyonlar Ligi Kupasının da üzerinde şüphe bulutları olduğunu yazıyor.

Guardian, polisin belirlemelerine göre 700 maçın zan altında olduğunu duyuruyor. Guardian FİFA'nın tepkisini öne çıkarıyor: FİFA maçların sonucunu yönlendirmeye çalışan futbol dışı karakterlerin daha uzun hapis cezalarına çarptırılmasını istiyor.

BBC

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.