İngiltere'de açılan Irkçı 'İnsanat Bahçesi Sergisi'ne tepki

İngiltere'de açılan Irkçı 'İnsanat Bahçesi Sergisi'ne tepki

İngiltere'de açılan 'İnsanat Bahçesi' sergisine karşı imza kampanyası başlatıldı. Kampanyayı başlatanlar serginin ırkçı olduğunu ve siyahi insanları aşağıladığını savunuyor

İngiltere'de açılan 'İnsanat Bahçesi' sergisine karşı bir imza kampanyası başlatıldı. Kampanyayı başlatanlar sergi sahibinin bir an önce gösterimlere son vermesini istiyor. Serginin ırkçı ve siyahi insanları aşağılayıcı olduğunu belirten kampanya sahipleri bir an önce gösterimlerin sonlanmasını istiyor.

Güney Afrikalı sanatçı Brett Bailey'in 'İnsanat Bahçesi' sergisi, bir zamanlar köle pazarlarında satılan Afrikalı kölelere dikkat çekmek için başlatılmış bir sergi olarak ifade ediliyor. Bailey, serginin Afrikalı siyahi kölelerin insan pazarlarında çektiği acılara dikkat çekmek amaçlı olduğunu söylüyor.

Belçika'da 1958 yılında açılan gerçek İnsanat Bahçesi'nden bir kare;

(1958'de Belçika'daki İnsanat Bahçesi'ndeki siyahi kız çocuğu. Beyaz insanlar onu 'maymunları' besler gibi muzla besliyorlar)

Sergide figür olarak canlı mankenler kullanılıyor. Zincirlenmiş ve yarı çıplak halde bulunan mankenlerin de aşağılayıcı figürler oldukları savunuluyor.

Sergide kullanılan figürlerin bir resmi;

Sergiye karşı kampanya başlatan Sara Myers, 20 Sterlin karşılığında gezilebilen serginin esir pazarından bir farkı olmadığını, siyahi insanlara ve Afrikalı insanların atalarının çektikleri acılara saygısızlık olduğunu ifade ediyor.

Sergiden bir kare daha;

(Kafes içinde bulunan siyahi bir köle. Kafeste bilgi olarak, "Beslenmiş Siyahiler" açıklaması yazıyor."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.