İngiltere'de Müslüman velilerden "LGBT" derslerine tepki

İngiltere'de Müslüman velilerden "LGBT" derslerine tepki

​İngiltere'nin Birmingham şehrinde, Müslüman anne-babalar okul müfredatındaki LGBT dersi nedeniyle çocuklarını okuldan aldı.

İngiltere'nin Birmingham şehrindeki Parkfield okulunda okuyan Müslüman ailelerin çocukları, okul yönetimi tarafından zorunlu olarak verilen ahlaksızlık öğretilerini içeren ders nedeniyle anne-babaları tarafından okuldan alındı.

Daha önceleri çocuklarına verilen ahlaksız içerikli ders yüzünden okul önünde protesto eylemleri gerçekleştiren Müslüman aileler, okul yönetiminin duyarsızlığı sonucu çocukların okuldan almak zorunda kaldı.

Müslüman ebeveynlerin, eşcinsel yaşam tarzları üzerine çocuklarının “beyninin yıkandığını” söyleyerek Parkfield'daki okulda okuyan 600 çocuğunu aldıkları bildirildi.

Seslerinin duyulması için oluşturdukları sosyal medya grubu üzerinden dertlerini dillendiren aileler, anne-babanın çocukları üzerindeki haklarının okul tarafından baltalandığını ve çocuklarının agresif şekilde eşcinselliğe teşvik edildiğini söylediler.

"Bizim çocuklarımız, bizim tercihlerimiz" "Ailelere karşı değil, onlarla birlikte çalışın" sloganıyla okul yönetimine seslenen aileler, idareye yönelik diyalog çağrılarının, dilekçelerinin ve protestolarının kibirli bir şekilde göz ardı edildiğini söyleyerek son çare olarak çocuklarını okuldan almak zorunda kaldıklarını belirttiler.

Öte yandan çocukların ahlakını bozduğundan bahsetmeyen ve talepleri görmezden gelen okul yönetimi, ailelere gönderdiği mektupta protestoların, çocukların eğitimine sözde negatif etki yapacağından bahsedip ailelerden protestoları sonlandırmalarını istediği belirtildi.

"Lût'u da Peygamber olarak gönderdik. Hani o kavmine şöyle demişti: 'Sizden önce âlemlerden hiçbir kimsenin yapmadığı çirkin işi mi yapıyorsunuz? Hakikaten siz kadınları bırakıp, şehvetle erkeklere yaklaşıyorsunuz. Hayır, siz haddi aşan bir toplumsunuz'," (Araf 80 - 81) ayetini paylaşan aileler, çocuklarına öğretilen "anne-anne ve ben", "kral ve kral" şeklinde eşcinselliği özendirici hikâyeler okunduğunu söylediler.

Okuldaki çocuklardan birinin babası olan 46 yaşındaki Abdul Ma, bunun bir "beyin yıkama" olduğunu belirtirken, başka bir çocuğun annesi Razina Mahmut ise "Bu, çocuklarımıza zorla kabul ettirmekten başka bir şey değil. Çocuklarımızı bir denek olarak kullanıyorlar." diyerek tepkisini dile getirdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.