İngiltere'de partiler arası Brexit görüşmeleri bir bir çöküyor

İngiltere'de partiler arası Brexit görüşmeleri bir bir çöküyor

İngiltere'de İşçi Partisi'nin Lideri Jeremy Corbyn, Brexit Anlaşması'na dair hükümetle yürüttükleri görüşmelerin çöktüğünü belirtti.

İngiltere'de partiler arası Brexit görüşmeleri bir bir çökmeye başladı. Ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin Lideri Jeremy Corbyn, ülkenin Avrupa Birliği'nden ayrılması süreci olan Brexit Anlaşması'na yönelik hükümetle yürüttükleri görüşmelerin çöktüğünü açıkladı.    

İktidar Partisi ile önemli ayrılıkların giderilemediğini dile getiren Corbyn, Brexit Anlaşması'nı parlamentodan geçirmeye yönelik görüşmelerden çekildiklerini ilan eden bir mektup yazarak, Başbakan Theresa May’e yolladı.  

Parlamentoda daha önce 3 kez reddedilen Brexit Anlaşması'na partisinin ret oyu vermeye devam edeceğine değinen Corbyn, hükümetin ciddi krizlerle boğuştuğunu savundu.     

Ne olmuştu?

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılmasına dönük parlamentoda oylamaya gidilmiş, ancak anlaşma 3'üncü kez reddedilmişti. İngiltere ile AB gerçekleştirilen zirve sonucunda Brexit'in 31 Ekim'e ertelenmesi için karar alınmıştı.

İngiltere Başbakan May, söz konusu anlaşmanın parlamentodan geçebilmesi için İşçi Partisine çağrıda bulunmuştu. Bu çağrıdan sonra diğer partiler arasında da görüşmeler gerçekleşmişti.   

Ancak, gelinen noktada İşçi Partisi'nin lideri Corbyn, söz konusu görüşmelerin çöktüğünü vurgulayarak, yeni bir oylamada tekrardan Brexit için ret oyu kullanacaklarını açıkladı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.