İngiltere'de Twitter ile ilgili büyük tartışma

İngiltere'de Twitter ile ilgili büyük tartışma

Twitter'dan tehdit ile başlayan tartışma imza kampanyasına dönüştü.

İngiltere'de bir kadın milletvekili ile kadın gazetecinin Twitter üzerinden tehdit edilmesiyle başlayan tartışma imza kampanyasına dönüştü

Bir kadın milletvekili ile kadın yazarın sosyal paylaşım ağı Twitter üzerinden tehdit alması sonrası İngiltere'de Twitter'ın güvenliği ve kontrolünün tartışılmasılmasına yol açtı.

Gazeteci Caroline Criado-Perez ve İşçi Partisi milletvekili Stella Creasey, Twitter'da "kasten taciz ve saldırı amacıyla kullanılan" hesaplardan (trollerden) yöneltilen saldırıların hedefi oldu.

İngiliz polisi, gazeteci Perez'i tehdit eden hesaba ulaştı ve Manchester'da 21 yaşında bir şüpheliyi gözaltına aldı. Şüpheli, geçen pazartesi günü sorgusunun ardından kefaletle serbest bırakıldı. İngiliz polisi, İşçi Partili milletvekili Creasey'e yönelik tehditler hakkında ise soruşturma başlattı.

İngiliz Parlamentosu'nun Kültür Komisyonu Başkanı John Whittingdale bu gelişmelerin ardından, Twitter'ın üst yöneticilerinin, kullanıcılarına yönelik "taciz ve tehdit konularını" nasıl ele aldığının sorgulanmasını istedi.

Kültür Komisyonu sonbaharda, internette sorun oluşturan içerikler ve çocukların korunmasıyla ilgili bir soruşturma yürütecek. Whittingdale, bu soruşturmanın bir parçası olarak, sosyal paylaşım sitelerindeki taciz ve hakaret içeren hesapların kontrolünün de ele alınması ve tartışılmasını istiyor.

İMZA KAMPANYASI

Bu arada 88 binden fazla kişi, Twitter'ın "tacizi bildir" yazılı bir opsiyona yer vermesi gerektiği yönündeki imza kampanyasına destek verdi.

Twitter'ın güvenlik birimi yetkilisi Del Harvey ise şirketin taciz konusunu ciddiye aldığını ancak kullanıcıların "kabul edilemez" gördükleri ifadeleri kendilerine şikayet etmesinin önemini vurguladı. Harvey ayrıca, konunun Twitter'a olan güveni olumsuz etkilemesinden endişe duyduklarını dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.