İngiltere'nin Büyük Ortadoğu planı!

İngiltere'nin Büyük Ortadoğu planı!

İngiltere'nin, 'Ortadoğu internet gözetleme üssü' üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. İstihbarat üssü, Ortadoğu'daki tüm e-posta, telefon ve internet trafiğini izleyecek ve depolayacak.

Ajanslarda yer alan habere göre; Amerikan Ulusal Güvenlik Dairesi’nin (NSA) gizli küresel istihbarat çalışmalarını ortaya çıkaran Edward Snowden’ın sızdırdığı belgelerde, İngiltere’ye ait gizli bir proje de ortaya çıktı. İngiltere Hükümet İletişim Merkezi (GCHQ) tarafından yürütüldüğü anlaşılan ‘Ortadoğu üssü’, hala yapım aşamasında. İstihbarat üssü, veri akışını hem uydu hem de Ortadoğu’dan geçen sualtı fiberoptik kabloları aracılığıyla yönetebilecek. Toplanan veriler, ‘tamponlar’ adı verilen bilgisayarlara kopyalanacak. Daha sonra GCHQ tarafından analiz edilecek ve gerekirse NSA ile paylaşılacak.

Bakanlık onayıyla kuruluyor

İngiltere, “Batı’nın teröre karşı savaşında olası saldırılar için erken uyarılarda bulunacağına” dikkat çekerek projeyi savundu. İngiliz istihbarat kaynakları, sistemin “güvenlik, terör ve organize suç”un takip edilmesi için kullanılacağını belirtti. Independent gazetesinin haberinde, söz konusu istihbarat üssünün yeri açıklanmadı. Ortadoğu istihbarat üssü, ‘Tempora’ adı verilen 1,5 milyar dolarlık gözetleme projesinin bir parçası.Üs projesi, İngiliz Dışişleri Bakanı David Miliband’in onayı sonrasında tasarlanmış. Bakanlığı hazırladığı sertifika, GCHQ’ya “yabancı güçlerin politik niyetleri, terörizm, özel militer örgütler ve finansal sahtekarlıklar” hakkında bilgi toplama yetkisi veriyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.