İnşaat halindeki taziye evi, yardım bekliyor

İnşaat halindeki taziye evi, yardım bekliyor

Batman'da yapımına başlanan taziye evinin bitirilebilmesi için hayırseverlerden yardım bekleniyor.

BATMAN - Batman’ın Aydınlık Evler Mahallesi’nde bir aydır yapımına başlanan taziyeevi inşaatının bitirilebilmesi için hayırseverlerden yardım bekleniyor.
Batman’ın Aydınlık Evler Mahallesi muhtarı ve sakinleri, inşaatına yeni başlanan taziye evinin yapımı için imkânlarının kısıtlı olduğundan dolayı hayırsever vatandaşlar ve iş adamlarından yardım etmeleri konusunda sorumluluk beklediklerini söylediler.

 

Taziyeevi inşaatı sorumlusu Aydınlık Evler Mahallesi muhtarı Mehmet Emin Badur, “Burada Aydınlık Evler Mahallesi başta olmak üzere bize yakın olan mahallelerin ihtiyacını da gidermek için bir taziye evi yapmayı düşündük. Bir aydır bunun inşaatına başladık. İş adamlarından ve hayırseverlerden yardım etmelerini bekliyoruz. Ama mutlaka muhtarlığa veya taziye evi için resmi olarak kurduğumuz derneklerden makbuz karşılığı yardım yapmalarını diliyoruz. Buranın mahallemiz için zaruri bir ihtiyaç olduğunu düşünerek, sokaklarımızın dar olması nedeniyle ve taziye çadırlarının trafiği engellediğinden, burayı halkımızın hizmetine sunmak için çabalıyoruz. İnşallah yüzümüzün akı ile de bitiririz.” dedi.


 

Taziye evinin iki katlı yapılacağını söyleyen muhtar Badur, “Alt katı tamamen erkekler için taziye evi, çay ocağı ve ufak bir mescit için yapacağız. Üst katı ise yemekhane ve bayanlar için yer yapmayı düşünüyoruz. İnşallah temiz ve rahat bir ortamda insanlarımızın burada taziyelerini geçireceklerine inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Mahalle sakinlerinden Sabri Soyku, “Biz bu taziye evinin burada yapılmasını istiyoruz. Bütün mahallenin temizliği demektir. Sokakta taziye çadırı kurduğumuzda gelen misafirlerimizi nasıl ağırlayacağımızı bilemiyorduk. Yer dardı, sokaklar kapanıyordu. Millet de çok rahatsızlanıyordu. Biz buranın yapılmasını çok istiyoruz. Sadece Aydınlık evler mahallesi değil, Sağlık, Kısmet ve Yeni Mahalle için taziye yeri burada yapılıyor. Hayırsever vatandaşlarımız, imkânları çerçevesinde buraya yardım ederlerse iyi olur.” ifadelerini kullandı.

 

Taziye evine yardım etmek isteyen hayırsever iş adamları ve vatandaşların 0 533 929 92 66 – 0 538 814 37 33 numaralarından taziye evi sorumlusuyla irtibata geçebileceği belirtildi. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.