İnşaat sektöründe istihdam azaldı

İnşaat sektöründe istihdam azaldı

​İnşaat İşgücü Girdi Endeksleri, 2015 yılının 3’üncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,9 oranında azaldı.

TÜİK, İnşaat İşgücü Girdi Endeksleri 2015 yılı 3’üncü çeyrek (Temmuz - Eylül) verilerini paylaştı. Buna göre, İnşaat İşgücü Girdi Endeksleri 2015 yılının 3’üncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,9 oranında azaldı.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat istihdam endeksi 2015 yılı 3’üncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,9 oranında azaldı. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat istihdam endeksi ise, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 4,8 oranında azaldı.

İnşaat sektöründe çalışılan saat yüzde 1,6 azaldı

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat çalışılan saat endeksi 2015 yılı 3’üncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,6 oranında azaldı. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat çalışılan saat endeksi ise, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 7,1 oranında azaldı.

İnşaat sektöründe brüt ücret-maaş yüzde 2,3 arttı

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat brüt ücret-maaş endeksi 2015 yılı 3’üncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,3 oranında arttı. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat brüt ücret-maaş endeksi ise, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 5,2 oranında arttı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler