İnşaat sektörünü kim denetliyor

İnşaat sektörünü kim denetliyor

Batman’da inşaat işçilerinin gerekli tedbirleri almadan yüksek iskelelerde çalışması ölümlü kazalara neden olurken bu durumdan şikayet eden vatandaşlar, ilgili kurumların bu duruma duyarsız kalmalarına tepki gösteriyor.

Batman’da son zamanlarda yaşanan ölümlü iş kazaları inşaatlarda iş güvenliği sorununu gündeme getirdi. İnşaatlarda kurulan iskelelerin üzerinde bulunan işçilerin hiçbir tedbir almadan çalışmaları vatandaşın tepkisine neden oluyor.

İskelelerde çalışan işçilerin metrelerce yükseklikte emniyet kemeri ve hiçbir tedbir almadan çalışmaları ‘inşaatları kimlerin denetlediği’ sorularını gündeme getirirken inşaatlardaki iş güvenliği tartışmalarını da beraberinde getirdi.

Bir cami inşaatında objektiflere takılan karede metrelerce yükseklikteki minarenin en üstünde emniyetsiz bir şekilde iki inşaat işçisinin çalıştığı ve bir inşaatın 9. katında ise dış cephe sıvasını yapan iki işçinin emniyet kemeri takmadan iskelelerde çalıştığı görülüyor.

Yüksek iskelelerde çalışan işçilerin emniyet kemerlerini takmadan çalışmalarının yeni kazalara davetiye çıkardığını ifade eden vatandaşlar, “Neden Belediye ve İnşaat Mühendisleri Odası gibi kurumlar inşaatları denetlemiyor?” diye sordu.  (M. Sait Çelik - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler