İnsan ölümlerinin kolaylaştırıldığı bir yerde medeniyet yoktur

İnsan ölümlerinin kolaylaştırıldığı bir yerde medeniyet yoktur

Yasin Börü ve arkadaşlarının katledildiği yeri gezen HÜDA PAR Genel Başkanı Mehmet Yavuz, bu vahşeti gerçekleştiren zihniyetin medeniyetten yoksun olduğunu belirtti.

HÜDA PAR Genel Başkanı Mehmet Yavuz, 2014 yılının Kurban Bayramı’nda fakir ve muhtaç ailelere kurban eti dağıtmak için yola koyulan Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz’ün HDP/PKK’lilerce vahşice katledildiği yeri gezdi.

Ölümleri kolaylaştıran bu zihniyetin medeniyetten yoksun olduğunu belirten Yavuz, "Şehitlerimizi unutturmayacağız ki bir daha kimse masum insanları katletmeye yeltenmesin." dedi.

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesine bağlı Cengizler Mahallesinde bulunan Özturanlar Apartmanın önünde Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz’ün katledildiği yerde bir süre tefekkür eden Yavuz, insan ölümlerinin kolaylaştığı bir yerde medeniyetin olmadığını ifade etti.

Bir dönemin vahşetine ve zulmüne tanıklık eden canlı bir tarihin önünde duygulanan Yavuz, o vahşeti bir kez daha hatırlatarak bu katliamı gerçekleştirenleri lanetledi.

6-8 Ekim olaylarında HDP/PKK’lilerce katledilen Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz’ün balkondan atıldıkları, yakıldıkları yeri ziyaret ettiklerini söyleyen Yavuz, "2014 yılının 6-8 Ekim’inde bir Kurban Bayramı’nda kendi halkına et dağıtmak için yola çıkmış iyiliksever, milletini seven, inancında masum gençlerin katledildiği Cengizler Mahallesindeki Özturanlar Apartmanının önündeyiz. Kurban Bayramı’nın 4’üncü gününde onlara yönelik bir ziyaret gerçekleştirelim istedik." dedi.

"Şehitlerimizi unutturmayacağız ki bir daha kimse masumları katletmeye yeltenmesin"

Kurban Bayramı şehitlerini asla unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını sözlerine ekleyen Yavuz, "Bir dönemin vahşetine tanıklık eden, zulme tanıklık eden canlı bir tarihin/hafızasının anısı/hatırasının önündeyiz. Bu vesileyle bu genç kardeşlerimizin, bu şehit kardeşlerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyoruz. Onları unutmayacağız ve Allah’ın izniyle unutturmayacağız. Unutturmayacağız ki bir daha masum insanları katletmeye kimse yeltenmesin." ifadelerini kullandı.

"İnsan ölümlerinin kolaylaştırıldığı bir yerde medeniyet yoktur"

Bu zihniyetin halka ve millete huzur ve barışı getiremeyeceğinin altını çizen Yavuz, "Esasen bir zihniyetin artık bu halkı idare etmesinin sonunun başlangıcını teşkil etmiştir 2014’ün 6-8 Ekim’i. Çünkü bu zihniyet halka ve millete ne huzur dolu ne de barış dolu günler getirecek. İnsan ölümlerini kolaylaştırmıştır bu zihniyet. İnsan ölümlerinin kolaylaştığı bir yerde medeniyet yoktur. Medeniyete sahip olmayan hiçbir anlayış milleti idare edemez. Bu vesileyle bu genç ve şehit kardeşlerimi bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyor, onların ailelerine sabrı cemil tavsiye ediyorum." şeklinde konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.