İnsanımızı hep ötekileştiren bir siyaset vardı

İnsanımızı hep ötekileştiren bir siyaset vardı

​Adalet Bakanı Abdülhamit Gül Türkiye'nin geçmişinde, inancından ve etnik kimliğinden dolayı ötekileştirilen bir siyasetin var olduğunu belirterek hiç kimsenin etnik aidiyetten dolayı asla dışlanmayacağını ifade etti.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, bir dizi temaslarda bulunmak ve partisinin  seçim koordinasyon merkezinin açılışını gerçekleştirmek için Adıyaman’a geldi.

Bakan Gül, daha sonra Atatürk Bulvarı üzerindeki AK Parti Seçim Bürosu'nun açılışına katılarak bir konuşma yaptı.

Koltuk sevdası ve makam içi siyaset yapmadıklarını dile getiren Gül "Bizim davamız bir yerlere gelmek, bir şeyler olmak değildir. Bu ülke için bir şeyler yapmak davasıdır. Biz birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daha da artırmak için siyaset yapıyoruz. Bizim tek derdimiz var: Türkiye’de hiç kimse inancından dolayı, doğduğu bir memleketten dolayı, ait olduğu etnik aidiyetten dolayı asla dışlanmayacak dedik ve öyle yaptık." dedi.

Türkiye’de bugüne kadar yapıla gelen siyasetin ötekileştirici olduğunun altını çizen Gül "Bu ülkede AK Partiden önce ‘Sen dindarsın başın örtülü bu üniversiteye giremezsin. Şuraya geç. Sen Kürt’sün, senin kimliğini kabul etmiyorum.’ diye bu ülkede insanımızı hep ötekileştiren bir siyaset vardı. İnancından dolayı, aidiyetinden dolayı, kimliğinden dolayı birilerinin dışlandığı bir siyaset vardı. Bu ülkede vatandaşları, ‘Benim vatandaşım, makul vatandaşım makul olmayan vatandaşım.’ diye ayıran bir anlayış vardı. Recep Tayip Erdoğan geldi bu eski Türkiye alışkanlığını sona erdirdi. '82 milyon benim kardeşimdir. Birinci sınıf vatandaştır. Asla ötekileştirmeyeceğim dışlamayacağım diye siyaset yaptı." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler