İnsanın günahı tavuğa aktarılıyor!

İnsanın günahı tavuğa aktarılıyor!

Bugün Yahudilerin en kutsal günü Yom Kippur olması sebebiyle İsrail hava sahası kapatıldı. Kudüs ve birçok bölgede caddeler araç trafiğine kapatıldı. Dün yapılan arife günü ayinlerinden biri olan 'Kaparot' ayininde Yahudi inancına göre insanların günahı t

İsrail, en önemli dini bayramı Yom Kippur nedeniyle hava sahasını Pazar gününe kadar kapattığını açıkladı.

Yahudi inancına göre en önemli bayramların başında gelen Yom Kippur dün başladı. İki gün sürecek bayram boyunca İsrail, hava sahasını Cuma günü öğleden itibaren Pazar akşamına kadar kapalı tutacak.

Suriye'de devam eden iç savaş nedeniyle İsrail sınır boylarında konuşlandırılan askeri birlikler için kara yoluyla yapılacak lojistik desteğin ise, devam edeceği açıkladı.

Başta Kudüs ve diğer şehirlerde Yahudi yerleşim birimlerinin bulunduğu bölgelere çıkan tüm yollar trafiğe kapatıldı ve kontrol noktaları oluşturuldu.

Yom Kippur bayramı pazar sabahına kadar devam edecek. "Kefaret Günü" anlamına gelen Yom Kipur'un ana temaları "kefaret" ve "tövbe"dir. Yahudiler genel olarak bugünü 25 saatlik bir oruç ve dualarla geçiriliyor. Halkın büyük bir kısmı sinagoglara giderek topluca dua ediyor

Yom Kippur arifesinde "Kaparot" adında bir ayin uygulanıyor. Dua eden kişi, tavuk veya bir tutam demir parayı bir başkasının kafasının üzerinde üç kere çevirerek o kişinin günahlarını sembolik olarak tavuğa veya paraya geçirir. Ardından tavuk kesilir ve oruç öncesi öğün olarak fakirlere dağıtılır.

Yahudi Kutsal günleri arasında en kutsalı olmasından dolayı, birçok laik Yahudi tarafından da takip ediliyor. Birçoğu için Yom Kipur, yıl içinde sinagoga uğradıkları tek gün. Bu nedenle Yom Kipur günlerinde sinagoglar çok kalabalık oluyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler