İnsanlara kanser taraması yapmak için yalvarıyoruz foto

İnsanlara kanser taraması yapmak için yalvarıyoruz foto

Van İl Sağlık Müdürü Dr. Yakup İmren’in basın kuruluşlarını ziyaretleri devam ediyor.

Van’da bazı basın kuruluşlarını ziyaret eden Dr. Yakup İmren, Yardımcısı Yaşar Beygo ve Sağlık Basın Danışmanı Adem Yılboğa ile birlikte basın kuruluşlarını ziyaretleri devam ediyor.

Ziyaretler sırasında sağlıkla ilgili önemli mesajlar veren Dr. Yakup İmren, sağlık çalışmaları kapsamında insanlara kanser taraması yapmak için adeta yalvardıklarını belirterek toplumun bu konudaki duyarsızlığından yakındı.

Semt Polikliniği’nin resmi yazısını aldıkları zaman buna başlayacaklarını söyleyen İmren, “Ben daha öncede Halk Sağlığı Müdürlüğü yaptım. Halk Sağlığı Müdürü iken yıllar önce yapılmayan çalışmaları yaptık. Van’daki sağlık birimlerini de bir birinden ayrılması daha iyi oldu. Her birim belli bir yükü aldı. Bu da işin daha iyi yapılmasına katkı sunuyor. Sağlıkta yüzde yüz memnuniyet hiçbir zaman olmaz.” dedi.

“Artık doktorlar hastaların ayağına gidiyor”

İnsanların eskiden hastanelerde tedavi görmek için saatlerce sıraya girmek zorunda kaldığını belirten İmren, “Ama bugün artık evimizde bile hasta yatağımızda tedavi görebiliyoruz. Sağlık alanında sahalarda verilen eğitimler insanları etkiliyor. Sağlık alanında her gün biraz daha üstte olmamız gerekiyor. Geçmişte 7 hastalığa karşı aşı uygulanırken, bugün 14 hastalığa karşı aşılama yapılıyor. Aşı noktasında da Türkiye ortalamasını yakaladık. Van’da da çocuk felci diye de bir şey yok. Sağlığın her yönüne yoğunlaşıyoruz. Aile hekimlerinde de şu an bir düzenleme yok ama kalitenin artması için çalışmalar içindeyiz.” ifadelerini kullandı.

“İnsanlara kanser taraması yapmak için yalvarıyoruz”

Kanser taramalarında belli bir yaş grubundaki insanları taramaya getirmek için çaba sarf ettiklerini belirten İmren, “Her alanda kanser taraması yapıyoruz. İnsanlar kanser, rahim ağzı vb. kanser taramalarını yapmak istemiyor. İnsanların bu tür taramalarına ilgi göstermesini istiyoruz. İnsanların aile hekimlerine gitmesini ve onlarla tanışmasını istiyoruz. İnsanlarımız buna çok alışık değil. İnsanlar ne zaman hastalansa o zaman hastaneye gitmeyi tercih ediyor. Aslında öyle olmamalı, sürekli aile hekimleri ziyaret edilmelidir. Biz sadece sağlık hizmeti vermiyoruz. Sağlık konusunda da eğitim veriyoruz. 300 binin üzerinde insana sağlık okuryazarını arttırmak için eğitim veriyoruz.” dedi.

İLKHA





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.