“İnsanlarımızın sesine ses verdiğiniz zaman bu bölgede sorunlar kalmaz”

“İnsanlarımızın sesine ses verdiğiniz zaman bu bölgede sorunlar kalmaz”

​HÜDA PAR Yenişehir İlçe Başkanı İbrahim Yaz ve beraberindeki heyet, merkez Yenişehir ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu.

HÜDA PAR Yenişehir İlçe Başkanı İbrahim Yaz ve beraberindeki heyet, merkez Yenişehir ilçesi Seyrantepe Cumhuriyet Mahallesi esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Artan vergiler ve zamların ekonomik olarak kendilerini çok büyük sıkıntılara soktuğunu belirten esnaf, yaşadıkları maddi sorunların aşılması için yardım talebinde bulundular.

Esnafın vergilerden dolayı ve vergi tipi hususlardan dolayı çok fazla mağdur olduklarını belirten HÜDA PAR Diyarbakır Yenişehir İlçe Başkanı İbrahim Yaz, HÜDA PAR olarak bu sıkıntıların ve sorunların çözümü noktasında bir çaba sarf ettiklerini ifade etti.

Bu sıkıntıların çözümü noktasında ciddi adımların atılması gerektiğini vurgulayan Yaz, yetkililere seslenerek, masa başında olmakla sorunların sıkıntıların giderilemeyeceğine işaret etti.

HÜDA PAR olarak 15 günde bir esnaf ziyareti yaptıklarını söyleyen Yaz, “Halkımızın sorunlarını, sıkıntılarını ve önerilerini yerinde görüp tespit etmek ve bunu en azından yetkililere ulaştırabilmek amacıyla insanlarımızla beraber olmaya çalışıyoruz. Onların sorunlarını sıkıntılarını dinlemeye çalışıyoruz. Çünkü yıllardır insanlarımız bu konuda mahrum bırakılmış, sadece seçimden seçime, oy zamanında gidilen yerler bugün Allah'a hamd olsun bizlerin yapmış olduğu bu tür ziyaretlerle artık insanlarımız artık siyasetçileri görebiliyorlar, bu önemli bir husustur. Bir diğer husus sorunlarını ve sıkıntılarını dile getirebiliyorlar. Bizler de HÜDA PAR olarak elbette biz şu anda bir iktidar partisi değiliz, fakat biz bu sorunları sıkıntıları medya aracılığıyla olsun, yapılan toplantılarla olsun genel merkezimize iletip bu sorunların sıkıntıların çözümü noktasında bir çaba sarf etmeye çalışıyoruz.” dedi.

“Esnaf, hem vergilerle hem de bu tip vergi hususlarıyla çok ciddi bir şekilde mağdur ediliyorlar”

Vergiler ve vergi tipi hususlardan dolayı esnafın çok fazla mağdur olduğuna dikkat çeken Yaz, "Esnaf kardeşlerimiz içerisinde özellikle kamyoncuların hepsinin ortak sorunu sıkıntısı, Diyarbakır’da beraber olabilecekleri bir alan olmadığından dolayı çok ciddi şikâyetler aldık. Hem vergilerle, bu tip vergi hususlarıyla çok ciddi bir şekilde mağdur ediliyorlar bu mağduriyet onlarda ciddi manada bir sorun bir sıkıntı meydan vermiş. Özellikle bu sorunların derhal ivedilikle çözülebilmesi için yetkililerden bir talepte bulunuyorlar. Şimdi biz burada onların bu sorunlarına bu sıkıntılarına bir nebze de olsa ses vermek istiyoruz. Yani yetkililer bu konuda ciddi bir adım atmalı. Özellikle kamyoncu esnafımız çok mağdur, onların sıkıntıları haddinden fazla olmuş. Hem vergilerle belleri bükülmüş, evlerine ekmek götüremez duruma gelmişler. Çünkü şehre girdikleri andan itibaren aynı zamanda ciddi bir manada cezalara da maruz kalıyorlar. Hakeza esnaflarımız şu anda da görüyoruz, buraları ciddi manada imar edilmeye muhtaç. Özellikle Seyrantepe bu konuda ciddi manada sorun ve sıkıntı yaşıyor." ifadelerini kullandı.

 “Masa başında olmakla sorunlar sıkıntılar çözülmez”

Yetkililere seslenen Yaz, “Yetkililerden bizim talebimiz şudur; insanlarımızın arasına karışsınlar, halkın arasına karışsınlar, sıkıntıları birebir onlardan dinlesinler. Bu sıkıntıların çözümü noktasında ciddi adımların atılması lazım, masa başında olmakla sorunlar sıkıntılar çözülmez. Eğer insanlarımızın sesine ses verdiğiniz zaman, feryatlarını duyduğunuz zaman,  bu insanlarımız evlerine ekmek götürebildiğimiz zaman bu bölgede zaten sorunlar, sıkıntılar kalmaz." dedi. (Mehmet Çelik-İLKHA)
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler