İnzar Dergisi Ağustos sayısı çıktı

İnzar Dergisi Ağustos sayısı çıktı

Aylık ilim ve kültür dergisi İnzar'ın 119. sayısı çıktı. Derginin Ağustos sayısında Filistin konulu yazılar öne çıktı.

İSTANBUL- Aylık ilim ve kültür dergisi İnzar’ın 119. sayısı çıktı. Derginin Ağustos sayısında belli bir dosya konusu üzerinde durulmazken Filistin konulu yazılar öne çıktı.


İnzar’ın editör yazısında; “ … Sükûnet içerisinde, dünya ve dünyalıklardan uzak bir atmosferde geçirme hayallerini kurduğumuz her Ramazanımız bu şekilde savaş, talan ve gözyaşı ile geçiyor. Hangisi bizim için daha hayırlı onu ancak Allah bilir, ama bizim burada en fazla üzüldüğümüz, ruhlarımızı derinlerine kadar sıkan bizim bu kardeşlerimize karşı, öldürülen bebeklerimize ve acılar içerisinde bırakılan evlatlarımıza karşı yükümlülüklerimizi hakkıyla yerine getiremeyişimizdir… Hiç şüphesiz bu acılar içerisinde tek tesellimiz Kassam'ın ve diğer Filistinli grupların düşmanın korkak ve zalim yüzünü tüm dünyaya göstermesidir… Bu ay belli bir dosya konusu üzerinde durmadık ama gündem Filistin olunca yazarlarımız doğal olarak doğrudan Filistin'i işlemedilerse de Filistin çerçevesinde yazılarını kaleme aldılar” sözlerine yer verilmiş.


119. sayı yazılarına bakıldığında özetle; Abdulkadir Turan, İslam davasının köklü olmasının aslında ne demek olduğunu, İttihad-ı İslam düşüncesindeki Âlimlere ittiba konusu bağlamında ele almış. Mehmet Beşir Varol ise yeni bir üslupla vaaz tarzında akide konularını işlemiş.


Derginin editör yazısında bu yazıya ilişkin; “Mehmet Beşir Varol Hocamızın makalesi uzun olabilir ama özellikle akide konusunda çok tartışmaların yaşandığı şu dönemde Ehl-i Sünnet akidesini vaaz tarzında mükemmel bir şekilde sizler için hazırlamış. Bu bir yazı dizisi olacak, o yüzden düzenli takip etmenizi öneririz” tavsiyesinde bulunmuş. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler