İnzar Dergisi Eylül sayısı çıktı

İnzar Dergisi Eylül sayısı çıktı

Aylık ilim ve kültür dergisi İnzar’ın Eylül 2015 sayısı çıktı. İnzar Dergisi 132. sayısında eğitim konusunu ele alırken başyazısında ise “Vasat Ümmet” kavramı üzerinde durulmuş.

İnzar Dergisi 132. sayısında eğitim konusunu ele alırken başyazısında ise sürekli olarak Müslüman bireylerin düşüncesini uğraştırmış olan “Vasat Ümmet” kavramı üzerinde durulmuş.

Derginin editör yazısında; “İnsanın İslam fıtratı üzerine doğduğunu bizzat Hz. Resulullah (sav) bize bildiriyor. Ancak daha sonra onu terbiye edenler ya bu temiz fıtratı yetiştirip dal budak salmasını sağlıyor ya da o fıtratı tağyir edip kadük kalmasını neden oluyor. Bazen de bu tağyir öyle bir raddeye varıyor ki fıtratına düşman hale geliyor. O fıtratla savaşıyor, normlarına müdahale ediyor, değerlerine tabu adı altında karşı çıkıyor. Bunu, helakine sebep olacağını bile bile yapmaktan geri durmuyor. Bugünkü helak yolunda dönülemez bir noktaya gelmiş toplumların örneği başka delile ihtiyaç bırakmıyor.” sözlerine yer vermiş.

Ayın konusu: eğitim

Ayrıca editör yazısında; insanın yegâne mürebbisinin Allah olduğu ve Allah’ın kendilerine yetki verdiği; Peygamberler, Salihler, Sıddıklar ve onların bıraktığı minhec üzerine yürüyenler olduğu vurgulanarak; “İnsanın eğitimi bu periyod üzerine olduğu sürece insan, kâmil olma yolunun salikidir. Ancak bu silsile bozulduğu zaman ya da bu silsilenin dışında yeni yöntemlere yönelindiği zaman insan kemal değil esfel yolunda yuvarlanandır. Kamil değil sefil olmaya naçar adaydır.” ifadeleri kullanılmıştı.

Eylül 2015 sayısından kısa kısa

İnzar Dergisi’nin Eylül 2015 sayısına baktığımızda; İnsanın yaşam serüvenini kapsayan eğitimi bu ay dosya konusu olarak ele aldığını görüyoruz.

Dergi içeriğine kısaca bakacak olursak; Abdulkadir Turan, mükemmel eğitimi ve mükemmel eğitimin yürürlükte olduğu dönemlerde Müslümanların azizliğini konu alan bir yazı kaleme alırken Mehmet Şenlik, medreselerimizin ikinci plana atılmalarının tarihi sürecini ele alan bir yazı kaleme almış. Abdullah Güneş ise Kemalist rejimin ülkeyi ele geçirmesi ile uyguladığı eğitim politikaları vesilesiyle toplum üzerinde meydana getirdiği tahribatları ele almış. Tefsir Köşesi’nde ise Mehmet Zeki Ergin, Bakara Suresi 32. ayet ışığında İslam’ın eğitim felsefesini işlemiş.

İnzar Dergisi’nin Başyazısında ise sürekli olarak Müslüman bireylerin düşüncesini uğraştırmış olan “Vasat Ümmet” kavramı üzerinde durulmuş.

İnzar Dergisi 12. yılına giriyor

İnzar Dergisi her ay olduğu gibi bu ayda okurlarını ilim ve irfanla doyuracağına benziyor. Ayrıca İnzar Dergisi bu ay 11 yılını geride bırakırken önümüzdeki ay 12. yılına girmiş olacak. Dergiye 12. yılında başarılar diliyoruz.   (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler