İnzar Dergisi Mayıs Sayısı çıktı

İnzar Dergisi Mayıs Sayısı çıktı

Aylık ilim ve kültür dergisi İnzar'ın 116. Sayısı çıktı. Derginin bu ay ki dosya konusu; zafer ve fetih. "Azim ve kararlılıkla yola devam" sözünün kapağa taşındığı Mayıs sayısı seçkin bayilerde.

İSTANBUL- Aylık ilim ve kültür dergisi İnzar’ın Mayıs sayısı çıktı. Derginin bu ay ki dosya konusu; zafer ve fetih ikilisi... “Azim ve kararlılıkla yola devam” sözünün dergi kapağına, “Gerçek zafer ve hizmet”, “Fetih ve Fatih” ile “Zafer avı yakalamak fetih ise gönül çalmaktır” yazı başlıkları kapağa taşınmış.

 

Derginin editör bölümünde; “Bu ay dosya konusu olarak zafer ve fetih ikilisini ele aldık. İslam’ın nazarında zafer nedir? Hezimet nedir? İslam bizden kaleleri ele geçirmemizi mi istiyor yoksa kalelerin içindeki insanların kalbine girmemizi mi istiyor? Büyük zafer için Müslümanların yapmakla mükellef olduğu hususlar nelerdir? Bütün bu soruların detaylı ve doyurucu cevaplarını bulacaksınız inşallah” sözlerine yer verilmiş.

 

166. sayı konularına baktığımızda; Mehmet Beşir Varol detaylı bir şekilde hem İslam’ın bakışı ile zaferi ele almış ve hem de zafer için olmazsa olmazları, zaferin yitirilmesine sebebiyet veren unsurları detaylı bir şekilde işlemiş. Abdulkadir Turan ise İslam’ın Müslümanlardan asıl istediği zaferi “Fetih, Surları Aşmak mıdır, Kalplere Ulaşmak mıdır?” başlığı altında ele almış.

 

Abdurrahim Güneş özgün üslubu ile zafer ve fetih kavramlarını karşılaştırmış. Faruk Hamza ise Nasr(zafer) suresinin tefsiri ışığında muzaffer Müslümanlardan Allah’ın takınmalarını istediği tavrı işlemiş. Zaferin sarhoşluğunun muzaffer kumandanların ayaklarını kaydırmaması için yegâne çare olan Allah karşısında takınılması gereken mütevazı tavra işaret etmiş.

 

Derginin Mayıs sayısı Başyazımıza gelecek olursak seçimlerin sonuçlarına işareten Müslümanların bıkmadan usanmadan yapmaları gereken fedakârlığa ve daha bir azimle yola devam edilmesi gereği üzerinde durmuş. (Hamdullah Sevim - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.