İnzar Dergisi'nin ağustos sayısı çıktı

İnzar Dergisi'nin ağustos sayısı çıktı

İlim ve kültür dergisi İnzar’ın bu ayki sayısında "vahiy" konusu mercek altına alırken, başyazıda ahlaki yozlaşmaya dikkat çekildi.

İlim ve kültür dergisi İnzar’ın Ağustos 2017 sayısı çıktı. Derginin 155'inci sayısında "vahiy" konusu mercek altına alırken, başyazıda ahlaki yozlaşmaya dikkat çekildi.

"Günümüzün Sinsi Tehlikesi: Ahlaki Yozlaşma" başlığı ile yayınlanan başyazıda; "Yozlaşma ve cehalet karşısında, her şey normalmiş gibi tepkisiz kalamayız. Aksi halde Rabbimizin bunun hesabını bizden soracağını unutmamalıyız. Rabbimiz bize muhtaç değildir. Biz kulluk vazifemizi yerine getirmezsek Allah, bu dini başkalarının vasıtasıyla ayakta tutacak, başkaları bununla müşerref olacaktır." sözlerine yer veriliyor.

Bu ay dosya konusu olarak ele alınan "vahiy" hakkında derginin editörü şu tespitlerde bulunuyor: "Kerim olan Allah, yağmurla yeryüzünü ihya ettiği gibi vahiy ile ruhları ihya etmiştir. Yine Allah kevnî ayetler ile kâinata, Kur’an ayetleri (vahiy) ile de insanların hayatına düzen vermiştir. Şüphesiz vahiy, "Gayb âleminin" gizlerine vukufiyetin ve dâr-ı bekanın saadetinin anahtarı ve dar-ı fenada ferdi ve toplumsal sükûnet ile düzen ve adaletin programıdır." (İLKHA)






 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.