İnzar Dergisinin Nisan sayısı çıktı

İnzar Dergisinin Nisan sayısı çıktı

Aylık ilim ve kültür dergisi İnzar'ın Nisan sayısı çıktı. Dergi, bu ayki dosya konusu olarak Kutlu Doğum'u işledi. Derginin içeriğinde düzenlenecek Umre kampanyası ile 40 okurun da kutsal beldelere gönderileceği belirtiliyor.

İSTANBUL- Aylık ilim ve kültür dergisi İnzar’ın Nisan sayısı çıktı. Dergi bu ay ki dosya konusu olarak Kutlu Doğum’u işlemiş. Derginin editör yazısında okurlar başyazıya dikkat yönlendirilirken, 40 okurun da düzenlenecek umre kampanyası ile kutsal beldelere gönderileceği belirtiliyor.

 

Derginin bu ayki sayısının başyazısında, bir Müslümanın dünya görüşünü, bakış açısını ve amelini verdiği direktifler doğrultusunda tanzim etmesi halinde zamanın Müslümanlarının çoğunun içinden çıkmakta zorlandıkları, büyük hatalara düştükleri, bazen bilmeden kâfirlerin değirmenine su taşımalarına sebep oldukları birçok hatadan selamet bulacağı direktiflerle bezenmiş.

 


Derginin editör yazısında; “Malumunuz Kutlu mevsimin atmosferine dâhil olmuş bulunmaktayız. Hatta birçok yer öncülerden yazılmak için kutlamalarına başladılar bile... Kutlu Doğum mevsimine dâhil olup, tekrar dahi olsa bir açıdan Hz. Resulullah  (sav) bir şekilde dergi konusu yapmamak kabul edebileceğimiz, ettirebileceğimiz bir durum değil. Ama tekrar olmasın diye azami gayret sarf ettik.” açıklamalarına yer verilmiş.

 

İnzar Dergisi’nin 115. Sayısında Eğitimci Yazar Abdulkadir Turan, Kutlu Doğumun toplumu dönüştürmesini, şuurlu Müslümanların toplumun İslam’la aralarına mesafe girdiği her dönemde ister hadislerini ihtisas konusu olarak medreselerin başköşesine oturtmak, isterse mevlid ve anma etkinlikleri ile Resul’ü toplumun gündemine sokmak suretiyle bu badireyi aşmaya çalıştıklarını, bu bağlamda mevlidin toplumu değiştiren önemli bir davet enstrümanı olduğunu açıklıyor.

 

Abdulhakim Sonkaya ise, Kutlu Doğum etkinliklerinin mevlid olarak değil de, siyer etkinlikleri olarak anılması gerektiğini ve  bu konudaki felsefi delillerini detaylıca ortaya koyarak izah etmiş.

 

Mehmet Şenlik de Kutlu Doğum etkinliklerinin toplumsal dönüşüm üzerindeki etkilerini işlemiş.

 

Mehmet Beşir Varol, salavatı, hükmünü, hikmetini ve mahiyetini detaylıca işlerken, ayrıca Hz. Resulullah (sav)’in anne ve babasının imanına dair tatmin edici, bu konudaki şüpheleri giderici bir makaleyi, gördüğü ihtiyaç üzerine kaleme almış.

 

Faruk Hamza da Hz. Resulullah (sav)’e salavat getirmenin kadirşinaslık olduğunu, Ahzab suresi 56. Ayetin tefsirini yaparak ele almış.


Derginin fiyatına ilişkin editör açıklaması

İnzar Dergisi 115. sayısında dergi fiyatını 6 TL’den 7’ye çıkardı. Derginin editör yazısında konu hakkında şu açıklamalara yer verildi: “ En sevmediğimiz konuların başında ekonomik durumları okuyucuya yansıtmaktır. Ama maalesef başka çaremiz kalmadığı zaman da okuyucularımızın bu anlayışla karşılayacaklarının da bilincindeyiz. Bildiğiniz gibi yaklaşık olarak üç yıla yakındır dergimiz fiyat artırımına gitmedi. Bu arada döviz kurlarında yüzde elliye yakın bir artış oldu, personel giderleri, kira, kargo ve benzeri diğer masraflar da en az üçte bir oranında zamlandı. Bu sebeple yaklaşık olarak üç yıldan beridir 6 TL. olan dergimizin fiyatı bu aydan itibaren 1 TL’LİK bir artışla 7 TL. olmuştur. Anlayışla karşılayacağınızı biliyoruz.”

 

İnzar 40 okurunu umreye gönderiyor

Öte yandan İnzar dergisi önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da okurları için Umre kampanyası düzenliyor. İnzar Hac ve Umre Organizasyonu aracılığıyla Mukaddes topraklara götürülecek kişilerin, iki dergiye (İnzar ve Nisanur) yıllık abone olup, kurayla bu hakkı elde etmeleri gerekiyor.

 

Umre hakkı kazanan okurların, 2014 yılı Haccından  sonra Umre mevsiminin açılışıyla birlikte, uygun bir tarihte Mukaddes topraklara götürülecekleri bildirildi .  (Hamdullah Sevim - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.