İnzar 'Ümmetin Azizlerini' İşledi

İnzar 'Ümmetin Azizlerini' İşledi

Aylık ilim ve kültür dergisi İnzar'ın Şubat 2014 sayısı çıktı. "Bizim idealimiz her bir kardeşimizin bir bütün olarak her alanda kendisini İslami hizmete amade kılmasıdır" sözü kapağa taşıyan dergi, ayın dosyası olarak da 'Şehadet' konusu ele aldı.

İSTANBUL - Aylık ilim ve kültür dergisi İnzar’ın Şubat 2014 sayısı çıktı. “Bizim idealimiz her bir kardeşimizin bir bütün olarak her alanda kendisini İslami hizmete amade kılmasıdır” sözü ile ‘Şehidlerin hedefleri bir…’, ‘Şehadet mektebi’, ‘Şühedaya arzuhalimdir’, ‘Şehidlerde sonra’  yazı başlıkları kapağa taşınmış. Dergi ayın dosya konusu olarak da ‘Şehadet’i ele almış.

Derginin editör yazısında özetle; “… Ya Rabbi! İhtiyarlarımız ve gençlerimiz adına, kızlarımız, gelinlerimiz ve bacılarımız adına, mürüvvet sahibi erkeklerimiz ve efendilerimiz adına, değerleri ve mürüvvetleri onların yüzü suyu hürmetine korunmuş bütün ümmet adına şükran ve minnet duygularımızı o azizler kervanına ilet. Onlara bir ümmet olarak minnettar olduğumuzu ilet ve fazlından onlara verdiğin nimetleri artır. Evet, bu ay malumunuz şehadet ayı… Adanmışların; ümmet için, insaniyet-i kübra için öne atılmışların ayı… Mektebinde şehadet olmayan bir millet zillete mahkûmdur, vecizesini de göz önünde bulundurarak bu ayı “o azizleri” güzel bir şekilde yâd etme adına dergimizin dosyasını şehadet olarak belirledik. İnşallah bu onlara karşı olan mükellefiyetimizi bir nebze de olsa yerine getirmenin nişanesi olur” sözlerine yer verilmiş.

Şubat sayısından kısa kısa

İnzar Dergisi 113. sayısına kısaca göz attığımızda; Mehmet Beşir Varol şehitlerle ilgili birkaç söz başlığı altında şehid ve şehadetle ilgili detaylı bir konu hazırlamış. Mehmet Şenlik ise şehid ve şehadet mefhumunun dava ve milletler için hayati önemine değinirken Faruk Hamza da, Ahzab Suresi 23. ayeti ışığı altında şehadetin en yüce mertebesinin aslında adanmak olduğunu Bakara 140. Ayet ile Al-i İmran 169. Ayetlerle kıyasını yaparak ortaya koymuş. Abdurrahim Güneş de Allah için ölümü tercih edin hitabına lebbeyk diyen herkesin aslında şehid olduğunu Hz. Resulullah'ın (SAV) hadis-i şeriflerini de delil getirerek izah etmiş. Abdulkadir Turan da şehitlerin şehadet vesileleri farklı olsa da aslında hepsinin hedeflerinin bir olduğunu o hedefin de İ’la-i Kelimetullah projesi olduğunu gözler önüne sermiş.

İnzar başyazısı önemli

İnzar Dergisinin Başyazı’sı her zaman olduğu gibi bu ay da önemle okunması gereken bir yazı…

Müslüman’ın İslam’a adamış bir davetçi olması gerektiğini, ideal ve istenenin aslında bu olduğunu, bu görev tam olarak ifa edildiği zaman ümmetin kendisinden beklenen misyonu hakkıyla yerine getireceğini okurlarına bir kez daha hatırlatıyor. (Hamdullah Sevim - İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.