İpekyolu Başkanvekili basınla bir araya geldi

İpekyolu Başkanvekili basınla bir araya geldi

Van merkez İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Cemil Öztürk, kentteki basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Bir kahvaltı salonunda kentteki yerel ve ulusal basınla bir araya gelen İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Cemil Öztürk, ilçenin sorun ve sıkıntıları hakkında bilgi aldı.

Güvenlikle alakalı sorun yaşamalarına rağmen sahada olmaya gayret gösterdiklerini ifade eden Öztürk, “Merkezimizde insan olan bir anlayışımız olacak. Kaymakamlık olarak da belediyecilik olarak da böyle bir anlayışımız olacaktır. İnsanlar ile görüşüldüğü zaman bir belediye başkanı, bir kaymakam, bir siyasetçi hatırında var mıdır diye sorulduğu zaman, bir kaymakamı bir siyasetçi vardı ki herkesin halini hatırını sorardı. Dolayısıyla şunu demezler bir belediye başkanı vardı, acayip binalar yaptı demez insanlar. Güvenlikle alakalı bazı sıkıntılarımız var. Ancak ona rağmen yine de elimizden geldiği kadarıyla da sahalarda olmaya çalışıyoruz. Bu şehirde güvenlikle kaynaklı sıkıntılara rağmen sahadayız. Bunda sonra daha da sahada olacağız. Sadece ben değil kurum müdürlerimizde sahada olacaklardır. Onlarda bizi temsilen gidecekler ziyaretler gerçekleştirecekler. Varsa bir sorun o sorunları yerinde tespit edeceklelerdir.” dedi.

“Dezavantajlı gruplar bizim önceliklerimiz olacak”

İpekyolu’nda 5 bin engelli tespit ettiklerini ve engelli insanlara öncelikli hizmet vereceklerini dile getiren Öztürk, “Normal insanlar hayatlarına bir şekilde devam edebiliyorlar ama sosyal devlet, sosyal belediyecilik normalin dışındaki insanlarda devreye giriyor. Dezavantajlı gruplar bizim önceliklerimiz olacak. Örneğin engelliler bizim önceliğimiz olacak ve o alana çok fazla dokunmaya çalışacağız. Şu an İpekyolu’nda tespit edilen engelli sayısı 5 bindir. Türkiye ortalamasında engelli yüzdesi, yüzde 12’dir. Nüfusumuzun yüzde 12’si engellilerden oluşmaktadır. Bu demek oluyor ki Van da, İpekyolu da bu Türkiye ortalamasının altında değildir. Bizler engelliler ile ilgili ciddi bir çalışma yapacağız. Bu kapsamda engelliler merkezi kuracağız. Engelliler merkezinin öncelikli işi 35 bin insanın fotoğrafını çekmek olacaktır. Bunlar kimdir? Engeli nedir? Sıkıntıları nedir? Sonraki aşamada 35 bin kişiye durumuna göre hizmet vereceğiz.” şeklinde konuştu.

“Ulaşılabilirlik konusunda her türlü adımı atacağız”

İmamlar, muhtarlar ve okul müdürlerinden oluşan farklı sosyal medya grupları kurduklarını belirten Öztürk, bu gruplar sayesinde sorunlara daha hızlı bir şekilde ulaşacaklarını söyledi.

Öztürk, “Ulaşılabilir bir belediye olacağız. Sosyal medyada da ‘Ulaşılabilirlik İpekyolu’muza İyi Gelecek’ çalışmasıdır. Ulaşılabilirlik konusunda her türlü adımı atacağız. İnsanlar bize gelmeden de ulaşabilecek, sıkıntılarını dile getirecek, bu sıkıntılar da birileri araya girmeden de çözülebilecek. İlk geldiğimiz günden itibaren Kaymakam olarak da, Belediye Başkanvekili olarak da WhatsApp gruplarımızı kurduk. Şu anda 200’e yakın bir imamla WhatsApp grubumuz vardır. Bu imamların cemaatleri yok mu? Var. Sorunlardan haberdar olmuyorlar mı? Oluyorlar. Grupta hem belediye müdürlerimiz var, hem başkan yardımcıları var, hem de ben ve denetim mekanizması var. O grupta bir sorun yazıldığı zaman bir belediye müdürünün kulak ardı etme gibi bir imkânı yoktur. Çünkü onu bende, özel kalem de takip ediyor. O sorun çözülmediyse sorunun niye çözülmediğini soruyoruz. Dolayısıyla böyle bir ulaşılabilirlik mekanizması kurduk. Aynı şekilde çevreyle ilgisi bilgisi olan 200’e yakın okul müdürü ile WhatsApp grubumuz var. Diğer bir WhatsApp grubumuz ise 50 kişiden oluşan muhtar grubumuzdur. Onlarda sorunları yazıyorlar. Grubu kurmamızın amacı sorunların takipçisi olmaktır. Tabi bizler daha fazlasını yapacağız.” diye konuştu.

“Eğitim önceliğimizdir”

Okul müdürlerinden oluşan sosyal medya grubu aracılığıyla, okulda yaşanan sıkıntıları ivedilikle çözmeyi hedeflediklerine dikkat çeken Öztürk, “Bizim için eğitim önemlidir. Okul müdürleri ne talep ediyorsa onu hemen yapmaya çalışıyoruz. Okul bahçelerinde kar mı var, sarkıt mı var? Okul müdürlerimiz hemen bildiriyor ve bir saat içinde kepçe gidip temizliyor. Okullarımızda kendi çocuklarımız eğitim öğretim görüyor. Bu niye bizim önceliğimiz olmasın? Dolayısıyla eğitim bizim önceliğimizdir.” ifadelerini kullandı.

Çarşı merkezinde yaşlılar için “Bilge İnsanlar Merkezi” adında bir merkez kuracaklarını söyleyen Öztürk, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Diğer taraftan gençlikle ilgili projelerimiz olacak. Yaşlılarımız önemli, yaşlılarımızla alakalı kısa vadeli bir yaşlılar merkezi yapacağız. Adını da ‘Bilge İnsanlar Merkezi’ yapacağız. Bir ay içinde hayata geçilecek ama nihai hedefimiz yaşlılarımıza ait şehrin merkezinde bir merkez yapmak ve bu yerde sadece yaşlılara ait olacaktır. Onlar gelecek çay, kahvesini içecek, dergisini, gazetesini okuyacak. Bu konuda müftülükten, sağlıktan destek alacağız.”

Çevre temizliği konusunda da önümüzdeki günlerde genel bir faaliyet yürüteceklerini belirten Öztürk, “Çevre bizim için önemlidir. Çevre sadece çöp toplama üzerine değil, onlarla alakalı nitelikli çöpü nasıl toplayabiliriz? Ayrıştırma nasıl yapılabilir ve bununla alakalı nasıl bir bilinçlendirme çalışması yapabiliriz? Mevcut yeşil alanlarımız nasıl artırılabilir? Bunlarla alakalı çalışmalarımız olacaktır. Parklarda güvenlik, temizlik ve huzur çok önemlidir. Park ve bahçelerde bunlar ana ilklerimiz olacaktır. Yeni yeni park alanlarımız oluşacak. Onlarla alakalı altyapı çalışmalarımız var. Şehrin merkezinde park yapımı için talep ettiğimiz yerler vardır. Eğer yapabilirsek ilk hedefimiz kısa vadede temizlikle alakalı, Kur’an kurslarımızda, camilerimizde, taziye evlerimizde, sivil toplum örgütlerinin ortak kullandığı alanlarda temizlikle alakalı bir proje geliştirdik. Eğer onaylanır ise ona da hem başlayacağız.” dedi. (Yılmaz Sönmez-İLKHA) 






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.