İpekyolu Belediyesinden çeşitli etkinlikler

İpekyolu Belediyesinden çeşitli etkinlikler

Van'ın İpekyolu Belediyesi, bu sezon düzenlenen gök bilimciler ile muhtelif tiyatro ve sanat etkinlikleriyle toplamda 250 bin çocuk ve yetişkine ulaşmayı hedefliyor.

Van'ın İpekyolu Belediyesi, geçen sezon spor, sanat, eğitim kurslarının yanı sıra kültürel-sosyal etkinliklerle ulaşılan 200 bin katılımcı sayısının ardından, bu sezon düzenlenen gök bilimciler ile muhtelif tiyatro ve sanat etkinlikleriyle toplamda 250 bin çocuk ve yetişkine ulaşmayı hedefliyor.

İpekyolu Belediyesinden yapılan açıklamada, bugüne kadar 40 bin çocuk, genç ve yetişkin vatandaşın gök bilimciler etkinliği ile buluşturulduğu belirtildi.

Etkinlikle yarım küre şeklinde tasarlanan bir yapının içerisinde özel bir sistem kullanılarak son derece gerçekçi gökyüzü simülasyonları, gökyüzündeki dünyamız, ay ve gezegenlerin güneş etrafındaki konumları ve hareketleri ana okul, ilkokul, ortaokul, lise çağındaki öğrencilere görsel bir şölenle sunuluyor.

Tiyatro ve sanat gösterilerinde ise gerek merkez, gerekse kırsal mahallelerde anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki 110 bin öğrenciye, yaş gruplarına uygun oyunların yanı sıra, geleneksel Mevlâna Haftası nedeniyle düzenlenen Sinan Yağmur söyleşisi de vatandaşlardan yoğun ilgi gören diğer etkinlikler oldu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.