İpekyolu Belediyesinden “Okullarda Hijyen” eğitimi

İpekyolu Belediyesinden “Okullarda Hijyen” eğitimi

İpekyolu Belediyesi kırsal mahalle okullarına yönelik başlattığı “Beslenme Ve Kişisel Hijyen Eğitimi” çalışmalarına Arıtoprak köyünde devam etti.

Van merkez ilçe İpekyolu Belediyesi, sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi ve bilinçlendirilmesi çalışmaları kapsamında Arıtoprak ilk okulunda beslenme ve kişisel hijyen eğitimi düzenledi.

Zabıta Müdürlüğü Gıda Denetim ekipleri organizasyonu ve İlçe Tarım Müdürlüğünün katkılarıyla düzenlenen seminerlerin kırsal mahallelerdeki okulların tamamında düzenleneceğini belirten yetkililer, seminerlerde “Nasıl beslenmeliyiz, güvenli gıdalar nelerdir, kişisel hijyenimizi nasıl sağlarız, Alo 174 gıda ihbar hattı nedir ne işe yarar” gibi konularda bilgi verileceğini belirttiler.

Arıtoprak ilkokulunun 110 öğrencisine verilen seminerde öğrencilere verilen eğitimin yanı sıra okul öğretmenleri ve personeline de, okul temizliği, bakımı ve hijyeni hakkında bilgiler verildi.

Seminer sonrası öğrencilere el yapımı yiyecek ve içecek dağıtımı yapıldı. Mahallede bulunan bakkal dükkânlarını da ziyaret eden belediye zabıta ekipleri, bakkalları da denetledi. Denetimde dükkân sahiplerine satılan malların nasıl muhafaza edileceği hakkında gerekli uyarılar yapılırken, gıda hijyeni konusunda gerekli önlemler anlatıldı.

İLKHA



Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.