İpekyolu Belediyesinden sera açılışı

İpekyolu Belediyesinden sera açılışı

İpekyolu Belediyesi, kenti süsleyecek çiçekleri yetiştirmek amacıyla kurduğu 3 yeni seranın açılışını yaptı.

Van İpekyolu Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü koordinasyonunda kurulan seraların açılış törenine katılan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, İpekyolu’nun merkez ilçe olması sebebiyle yeşile ve soluk alma alanlarına çok ihtiyacı olduğunu belirterek, 1000 metrekarelik alan üzerinde 3 ayrı blok olarak inşa edilen seralarda yetişecek olan çiçeklerin kente sağlıklı bir hava ve estetik görünüm kazandıracağını belirtti.

İpekyolu Belediyesi olarak 2017 yılında, verimli bir yılı geride bıraktıklarını belirten Kaymakam Öztürk, “Alt yapı çalışması anlamında sadece asfalt ve kilit taşı çalışmalarından söz edecek olursak, 2017 yılında 180 km yolu sıcak asfaltla buluşturduk. Bu rakamlar üzerinden diğer yılları kıyasladığımız zaman, bu rakamın ne kadar anlamlı olduğu ortaya çıkacaktır. 3 yılda toplam yapılan sıcak asfalt 100 km iken, sadece 2017 yılında sıcak asfalt miktarı 180 km oldu. Yine aynı şekilde alt yapının bir parçası da kilit taşı. Bu anlamda da 2017 yılı çok verimli geçirdik inşallah. 2018 yılında da bu hizmetimize devam edeceğiz. Van’da birçok proje gerçekleştirdik. Park ve engelsiz yaşam akademisi gibi hizmetler olsun, bu gibi çalışmalarımıza devam ediyoruz. Temmuz ayında birçok parkın açılışını gerçekleştireceğiz. İpekyolu Belediyesi olarak yeşil alan çalışmalarımız devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Zaferler ilköğretim okulunun yanında bulunan 4 dönümlük alanı park olarak mahalleye kazandıracaklarını belirten Öztürk, “Vatandaşın, çocuklarımızın hizmetine sunulacak elbette birçok parkımız var. Bu park alanlarında insanların içini açacak, nefes aldıracak çiçeklerin, ağaçların, fidanların kullanılması da önemli. Bugün burada yaklaşık 37 parkımızda çiçeklerden faydalanmak için, peyzaj çalışmalarından faydalanmak için park bahçeler müdürlüğü olarak bir çalışma başlattık. Bu çalışma kapsamında, bizim dışardan parayla almış olduğumuz çiçek, ağaç ve fidanları kendimiz yetiştireceğiz.” dedi.

Öztürk, yaptığı konuşmanın ardından dualar ile seraların açılışını yaptı. (Yunus Tuğrul-İLKHA)















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.