Irak Başbakanı Haydar el Abadi: Petrol Türkiye üzerinden gitsin

Irak Başbakanı Haydar el Abadi: Petrol Türkiye üzerinden gitsin

Başbakan Davutoğlu ile Irak Başbakanı Haydar el Abadi Ankara'da ortak basın toplantısında konuştu. Irak Başbakanı İbadi, Irak petrolünü Türkiye üzerinden Avrupa'ya satmak istediklerini söyledi

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Irak Başbakanı Haydar el Abadi Ankara'da ortak basın toplantısında konuştu. Davutoğlu, Türkiye ile Irak ilişkileri tarihidir dedi.

Başbakan Davutoğlu,"Yabancı savaşçılar konusunda gerek Irak'ta ve Suriye'de hiçbir yabancı savaşçının olmaması gerek. Ama gerçek anlamda hiçbir yabancı savaşçının ne Suriye rejimi safında savaşan yabancı savaşçılar ne de DEAŞ gibi dışarıdan gelerek, orada hakimiyet kurmaya çalışan terörist örgütler safında savaşan yabancı savaşçılara Suriye kapatılmalı." dedi.

Irak Başbakanı Abadi ise, "IŞİD'in Irak'taki kontrolü zayıflamaya başladı, bölgelerimizden artık onları çıkarmaya başlıyoruz. Ekonomimiz, güvenliğimiz, bize yönelik tehditler ortaktır. Herhangi bir terör örgütünün Türkiye'ye zarar vermesine izin vermeyiz. Türkiye üzerinden petrol ihracatımızı yapmak istiyoruz. Ekonomilerimizin karşılıklı olarak kalkınmasını istiyoruz. Ne yazık ki bölgede bir mezhep kutuplaşması var, bunu bertaraf etmek için ortak çalışmamız gerekiyor. Sünnilerden, Musul ve Anbar bölgelerinden gelen eleştirileri anlayışla karşılıyoruz. Şii bölgelerinden gelen eleştiriler de var." ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.