Irak Başbakanı Haydar el İbadi: Hava saldırılarını durdurma emrini verdim!

Irak Başbakanı Haydar el İbadi: Hava saldırılarını durdurma emrini verdim!

Irak Başbakanı Haydar el İbadi, Irak hava kuvvetlerinin IŞİD'e karşı yürüttüğü hava saldırılarında, sivillerin hedef alınmasından dolayı bu saldırıların durdurulması emrini verdiğini söyledi

Irak Başbakanı Hadyar el İbadi, Irak'ta IŞİD hedeflerine yönelik düzenlendiği söylenen hava saldırılarıyla ilgili itiraf gibi bir açıklama yaptı. İbadi, IŞİD'e karşı yürütülen hava saldırılarının sivil yerleşim yerlerini hedef aldığını, bu yüzden de hava saldırılarını durdurma emrini verdiğini söyledi.

Irak Başbakanı İbadi açıklamasında, "Sivil yerleşim yerlerini bombalamayı durdurma emri verdim" ifadelerine yer verdi.

IRAK BİR DE ABD'Yİ İKAZ ETTİ: SİVİL HEDEFLERİ VURMAYIN!

Diğer taraftan, dün akşam saatlerinde açıklama yapan Irak hükümeti sözcüsü salim el Ceburi, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile yaptığı görüşmede, Kerry'ye ABD'nin düzenlediği hava saldırılarının sivil halkı hedef almaması yönünde uyarıda bulunduğunu söyledi.

ABD, hali hazırda Irak'ta 150'den fazla hava saldırısı düzenledi. Bu saldırılardan ne kadarının IŞİD hedeflerini vurduğu ne kadarının da sivil halkı hedef aldığı henüz bilinmiyor. Ancak Ceburi, "Biz ancak hava saldırılarının kesin olarak terörist hedefleri vurması durumunda devam etmesinden yanayız" ifadelerini kullandı.

Irak Başbakanı İbadi'nin ve Irak Hükümet Sözcüsü Ceburi'nin açıklamalarının ardından, şimdiye kadar yürütülen hava saldırılarının sivil halkı ve sivil yerleşim yerlerini hedef aldığı şeklinde yorumlar yapılmaya başladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.