Irak Kürdistan’ı önünde engel olmadan petrol satabilecek

Irak Kürdistan’ı önünde engel olmadan petrol satabilecek

Kürdistan Federal Bölgesi Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Irak Petrol Bakanlığı tarafından Teksas Eyalet Mahkemesi'nde açılan davanın düşürüldüğünü ve artık petrol satmalarının önünde hiçbir engelin kalmadığını açıkladı.

Irak Petrol Bakanlığı tarafından Teksas Eyalet Mahkemesi'nde Kürdistan Bölgesel Yönetimi aleyhinde açtığı dava düşürüldü. Kürdistan Federal Bölgesi Doğal Kaynaklar Bakanlığının yaptığı açıklamada, artık petrollerini satmak için önlerinde herhangi bir engelin kalmadığı belirtildi.

Konuyla ilgili yayımlanan açıklamada,  "ABD Teksas Eyalet Mahkemesi, Irak Petrol Bakanlığı'nın açtığı haksız ve temelsiz davayı düşürdü. Kürdistan hükümeti olarak, bu karardan duyduğumuz memnuniyeti ifade ediyoruz." denildi.

Bu kararla artık petrol satmalarının önünde hiçbir bir yasal engelin kalmadığının belirtildiği açıklamada, "Kürdistan bölgesi hükümetinin önünde, ne ABD ne dünyanın herhangi bir ülkesinde petrol satışıyla ilgili hiçbir engel kalmamıştır. Petrolün dış bir ülkeye sevkiyatı ve dünya piyasalarında satışı, Kürdistan hükümetinin Irak Anayasası'ndan doğan yasal bir hakkıdır." ifadelerine yer verildi.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.