Irak Kürdistanı'ndaki Hazreti Muhammed'i anma etkinliği büyük takdir topladı

Irak Kürdistanı'ndaki Hazreti Muhammed'i anma etkinliği büyük takdir topladı

​Irak Kürdistanı'nda bu yıl 4'üncüsünü düzenlenen "Hazreti Muhammed'i Tanıtma ve Sevdirme Etkinliği"ne büyük ilgi gösteren katılımcılar, bu tür etkinliklerin yılda birkaç defa yapılması gerektiğini vurguladı.

Irak Kürdistan'ın Süleymaniye kentinde bulunan Süleymaniye Kültür Salonunda (Holi Roşimbiri Süleymani) Kürdistan Öğrenci Organizasyonu (Rekxravi Kutabiyeni Kürdistan) tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen "Hazreti Muhammed'i Tanıtma ve Sevdirme Etkinliği" halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Etkinlik sonrası duygu ve düşüncelerini İLKHA'ya paylaşan katılımcıları, etkinliği çok beğendiklerini belirterek bu tür etkinliklerin yılda birkaç defa yapılması gerektiğini vurguladı.

Programa, ilahi ses sanatçı olarak katılan Bilal Güler, etkinlik için halkın salonu doldurduğunu, bu durumun Kürdlerin İslam'a ve Peygamberlerine bağlılığını gösterdiğini ifade etti.

Bu tür etkinliklerin Türkiye'de Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından çokça düzenlendiğini ve Güney Kürdistan'a da yayıldığını belirten Güler, "Süleymaniye halkının da Peygamberimizi sevdiğine şahit olduk. Peygamberimizin sünnetinin izindedirler ve sahip çıkıyorlar." dedi.

"Kürdler; dinlerine, peygamberlerine ve namuslarına bağlıdır"

Kürdistan'daki İslamî mücadelelerin varlığına işaret eden Güler, "Belki son zamanlarda bazı şahıslar sosyalistlik ve diğer ideoloji adı altında ortaya çıkmışlarsa da başaramıyorlar. Kürdler; dinlerine, peygamberlerine ve namuslarına bağlıdır." diye belirtti.

Böylesi güzel bir etkinliği hazırlayanlara teşekkür eden Güler, "3 yıldır bu programları yapıyorlar, inşallah devamı da gelecektir. Bu gün salonlarda yapılıyor ama ilerde inşaallah meydanlarda da yapılacak. Çünkü salonun ve dışarının dolduğunu görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Güler, etkinliğe ses sanatçısı olarak katıldıklarını ve İran'dan, Irak'tan ve Türkiye'den gelen sanatçıların birbirlerini tanıma fırsatının oluştuğunu belirtti.

"Gençler, Peygamber'in ümmeti olduğunu gösteriyorlar"

Etkinliğe İran Kürdistanı'nın Senendec şehrinden katılan Şehram Sineyî, programı çok güzel bulduğunu aktardı.

Sineyi, "Aşk ve şevkle bu programlara katılan gençler, Peygamber'in ümmeti olduğunu gösteriyorlar. Ricamız şudur ki kendini Müslüman bilen herkes, Müslüman olan kardeşini gayrimüslim olarak görmesin. Kendini şiddetten, ifrat ve tefritten sakındırsın. Peygamberimiz, allemlere rahmettir. İnşallah bu programlar, müslümanların birlik olmalarına vesile olacaktır. Bu, bu programın şiarıdır." dedi.

Komel’in Süleymaniye İl Başkanı olan Diyarî Muhammed ise Hazreti Peygamberi anma enkinliklerinin Kürdistan'ın tüm parçasında düzenlendiğini ifade etti.

"Her yılın bir haftasını Peygamberi anma haftası olarak açıklıyoruz"

Muhammed, "Bizler, Komel’in desteklediği Kürdistan Öğrencileri Kurumu olarak her yılın bir haftasını Peygamberi anma haftası olarak açıklıyoruz. Bu projenin adı da 'Muhammed'in dostlarıdır.' Kürdistan halkının çoğunun Müslüman oldukları gözler önünde. Paygemberimiz hayatının anlatılması ve bu ilahilerin söylenilmesi halkı celb ediyor. Delil olarak da etkinliğe gelen ancak yer bulamayan çok sayıdaki kişiye bakabilirsiniz." dedi.

İTTİHADUL ULEMA Genel Sekreteri Muhammed Özer de davet üzerine etkinliğe Diyarbakır'dan katıldığını belirterek katılımcıların çoğunun gençlerden oluştuğuna dikkat çekti.

"Kürdlerin, medreselerin ve alimlerin hayatına yerleşmesi lazım"

Ziyaretlerde gerçekleştirdikleri temaslara değinen Özer, "Amacımız buradaki Alimler Birliği ve kurumlarını ziyaret etmektir. Süleymaniye’de 3 parti (Komel, Bizûtnewe ve Yekgirtû) ve 2 derneği ziyaret ettik. İnşaallah Erbil'de de birkaç alimi ziyaret edeceğiz. Bizler heryıl Diyarbakır'da Alimler Buluşmasını gerçekleştirdiğiyoruz. İnşaallah bu yıl da onuncu ayda yine  hazırlayacağız. Bu kapsamda ilmi konular ve öğrenciler hakkında nasıl işbirliği yapabiliriz gibi konular hakkında görüştük. Gelecek günlerde bu ziyaretin Kürdler, Kürd alimlerinin birbirlerini tanımaları ve beraber hizmet etmeleri için faydalı olacağına inanıyorum. Bu adımların atılıp Kürdlerin, medreselerin ve alimlerin hayatına yerleşmesi lazım." diye konuştu.

"Bu etkinlikler Allah'ı anma düşüncesiyle yapıldığı için büyük tesiri vardır"

Irak Kürdistanı Bölgesel Yönetimi Milletvekili Hewraman Giçeneyî, bu tür etkinlikleri büyük bir ibade olarak gördüğünü söyledi.

Giçeneyî, "Bu programlarda Hazreti Peygamber'e binlerce salavat getirilir. Bu etkinlikler Allah'ı anma düşüncesiyle yapıldığı için büyük tesiri vardır. Müslümanların biraraya gelmesine ve görüşmesine vesile oluyor. Bu tür toplanmaların çoğalmasını umut ediyorum. Bence yılda bir sefer yapılmakla yetinilmemelidir, birkaç sefer yapılmalıdır." diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler