Irak Kürdistanı'nında artan suç oranına ilişkin açıklama

Irak Kürdistanı'nında artan suç oranına ilişkin açıklama

​Irak Kürdistan Bölgesi Asayiş Meclisi, son zamanlarda Kürdistan Bölgesi’nde suç oranında artıştan dolayı gerekli caydırıcı önlemlerin alınacağını duyurdu.

Irak Kürdistan Bölgesi Asayiş Meclisi, son zamanlarda Kürdistan Bölgesi’nde artış gösteren suç oranları nedeniyle açıklama yaptı.

Açıklamada, eldeki verilere göre son zamanlarda suç oranında artış yaşandığı ve bundan dolayı derin üzüntü yaşanıldığı belirtildi.

"Suçlulara müsamaha gösterilmesi suç oranında da artışa neden oluyor." denilen açıklamada, bu konuda gerekli caydırıcı önlemlerin alınacağı kaydedildi.

Açıklamada, "Aralarında İçişleri Bakanlığı, Peşmerge Bakanlığı, İl Asayiş meclislerinin de bulunduğu ilgili taraflarla son zamanlarda yaşanan olaylardan dolayı gerekli caydırıcı önlemler almak için adımlar atılmıştır." denildi.

Suçluların yaptıklarına gözyuman ve korumaya çalışanların sert bir dille kınandığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kürdistan Bölgesi her daim huzur ve güvenliğin mekanı olmuştur. Bu durumu korumaya devam etmek için tüm taraflardan asayiş görevlilerine yardımcı olmasını diliyoruz. Vatandaşlarımızın Kürdistan’ı hiçbir şahıs ve tarafların çıkarına kurban etmeyeceğimizden emin olmasını isteriz."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.