Irak Ordusundan IŞİD'e darbe

Irak Ordusundan IŞİD'e darbe

Ordunun, Enbar'da düzenlediği operasyonlarda, IŞİD militanı 32 kişi öldürüldü.

Irak ordusunun Enbar vilayetinde düzenlediği operasyonlarda, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanı 32 kişinin öldürüldüğü bildirildi.

Enbar'daki operasyonların sorumlusu Korgeneral Reşid Felih, ordunun hava kuvvetlerinin desteğiyle Felluce'nin kuzeyine 10 kilometre uzaklıktaki Saklaviye nahiyesi ile Ramadi'nin batısındaki Hamse Kilo bölgesinde operasyonlar düzenlediğini söyledi.

32 MİLİTAN ÖLDÜRÜLDÜ, 12 ARAÇ İMHA EDİLDİ, 13 PATLAYICI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Operasyonlarda IŞİD militanı 32 kişinin öldürüldüğünü, 12 aracın imha edildiğini ve 13 patlayıcının etkisiz hale getirildiğini ifade eden Felih, güvenlik güçlerinin Enbar'ın çeşitli bölgelerinde operasyonlarını sürdürdüğünü kaydetti.

PEŞMERGE-IŞİD ÇATIŞMASI

Kürdistan Bölgesel Yönetimi emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre ise Musul'un kuzeyinde IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplarla girilen çatışmalarda, 2'si peşmerge güçlerinden 3 kişi hayatını kaybetti. Yetkililer, bölgede gece başlayıp Sabah saatlerine kadar süren şiddetli çatışmalarda, IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplardan da yaralananların olduğunu belirtti.

1 MİLYON SİVİL GÖÇ ETMEK ZORUNDA KALDI

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, bazı yerel silahlı grupların da desteklediği IŞİD'in, Musul, Tikrit, Bakuba ve Telafer kentlerinin yanı sıra Enbar'ın El-Kaim, Rave, Aneh, Ratbe ve Hadise ilçelerini ele geçirdiği, çatışmalar yüzünden yaklaşık 1 milyon sivilin göç etmek zorunda kaldığı açıklanmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler