Irak Parlamentosundan PKK'ye tepki: Peşmerge'ye saldırı ülkenin egemenliğine yöneliktir

Irak Parlamentosundan PKK'ye tepki: Peşmerge'ye saldırı ülkenin egemenliğine yöneliktir

Irak Parlamentosu Başkanlık Divanı, Duhok'ta Peşmerge güçlerine gerçekleşen saldırının “Irak’ın egemenliğine yönelik bir saldırı” olduğunu vurguladı.

Irak resmi haber ajansı INA’da yer alan açıklamaya göre, Parlamento Başkanlık Divanı, PKK’nin Duhok’un Amedi ilçesine bağlı Çemanke kasabası kırsalında Peşmerge güçlerini hedef alan saldırısını, “Irak’ın meşru bir güvenlik kurumuna ve ülkenin egemenliğine yönelik bir saldırı” şeklinde değerlendirdi.

 

Parlamento Başkanlık Divanı, bölgedeki güvenlik durumunun “yasa dışı güçlerin neden olduğu herhangi bir kargaşayı engellemek için” Bağdat hükümetini buralarda güvenliği sağlamaya çağırdı.

Açıklamada ayrıca bu tür saldırıların tekrar yaşanmaması için hükümetin Kürdistan Bölgesi hükümeti ile ortak çalışma içerisinde olması gerektiği vurgulandı.

Dün Çemanke kasabası kırsalında PKK’lilerin yola döşediği mayının patlaması sonucu bir Peşmerge hayatını kaybetmiş, 2 Peşmerge de yaralanmıştı.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi hükümeti ve kabinesi sözkonusu saldırıyı kınayan açıklamalar yaptı. (İLKHA)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.