Irak’a ihracatta yaşanan sorunlar masaya yatırıldı

Irak’a ihracatta yaşanan sorunlar masaya yatırıldı

​Gaziantep’te “Irak’a İhracatta Yaşanan Sorunlar” konulu bir toplantı düzenlendi.

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohum ve Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından “Irak’a İhracatta Yaşanan Sorunlar” konulu bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda, Irak’ın Türkiye için büyük ve vazgeçilmez bir pazar olduğu vurgulandı.

Güneydoğu Anadolu İhracatçıları Birliği (GAİB) hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıya, Ekonomi Bakanlığı Ürün Güvenliği Denetimi Genel Müdürü Zafer Soylu, Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohum ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya ve konusunda uzman kişiler katıldı.

Güneydoğu Anadolu Bölgesinden Irak’a ihracat yapan birlik üyesi firmaların yoğun bir ilgi gösterdiği toplantıda özel sektör yetkilileri, bakanlık temsilcileri ile bir araya gelerek sahada yaşanan sorunları ilk ağızdan ilgililere aktarma imkânı buldular.

Toplantı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohum ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya, ihracatçılar açısından önemli ve verimli bir toplantı gerçekleştirildiğini ifade etti.

Altunkaya, “Irak hem bölgemiz hem de ülkemiz ihracatında çok önemli bir rol oynamaktadır. 2017 yılında hububat bakliyat yağlı tohum ve mamulleri sektöründe, Türkiye genelinden en çok ihracat 1,728 milyar dolar olarak Irak’a gerçekleşirken, bölgemizden de Irak’a 1,179 milyar dolarlık ihracat yapılmıştır. Irak, bu rakamla sektörel anlamda bölgemizden yapılan ihracatta yüzde 58’lik pay alarak birinci sırada yer almaktadır.” dedi.

“Irakla ilgili yaşanan sorunların çözüme kavuşacağına inanıyoruz”

Irak’ın Türkiye için büyük ve vazgeçilmez bir pazar olduğunun altını çizen Altunkaya, şunları söyledi:

“Türkiye birçok sektörüyle Irak’a büyük ihracatlar gerçekleştirmektedir. Hem sektörümüz ve hem de ülke ihracatı için bu kadar önem arz eden Irak pazarında ihracatçılarımız çeşitli sorunlar yaşamaktadır. Yapılan toplantıda Türkiye’den Irak’a yapılan ihracatta yaşanan sorunlar, Irak’taki gelişmeler, gözetim firmaları ile ilgili konular masaya yatırılırken bu sorunlarla ilgili çözüm önerileri tartışıldı.”

Yapılan toplantının verimli geçtiğini, firmaların yaşadığı sorunları birinci ağızdan ekonomi bakanlığının yetkililerine aktarma fırsatı bulduklarını belirten Altunkaya, yaşanılan sorunların önümüzdeki süreçte çözüme kavuşacağını umduğunu da sözlerine ekledi.

İLKHA








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler