Iraklı ‘Sünni devrimciler’den Peşmerge ile ittifak kararı

Iraklı ‘Sünni devrimciler’den Peşmerge ile ittifak kararı

Musul’un devlet kontrolünden çıkmasında rol oynayan Sünni silahlı gruplar, IŞİD’e karşı Kürdistan Bölgesi ile işbirliği yaparak savaşma kararı aldı.

Saddam Hüseyin dönemindeki Irak ordusunun subaylarından Mazin Samerrai, Şarku’l Avsat’a verdiği demecinde Sünni silahlı grupların IŞİD’e karşı birleştiğini söyledi.

Ulusal Kurtuluş Cephesi adlı örgütün sözcüsü sıfatıyla demeç veren Mazin Samerrai, “IŞİD, bugün Musul’daki Sünni devrimcileri de hedef alıyor ve öldürüyor. Bu yüzden Sünni gruplar, Kürdistan Bölgesi yönetimi ile Musul’u kurtarmak üzere IŞİD’le savaşmak için anlaştı” dedi.

Mazin Samerrai, “Nakşibendiler, 1920 Devrimi Tugayları, Raşidin Ordusu, İslam Ordusu ve diğer gruplar, “Tüm Aşiretler Askeri Konseyi” adı altında birleştiler ve Kürdistan Bölgesel Yönetimi ile Musul’un kurtarılması için işbirliği yapıyorlar” dedi.

Samerrai, Sünni devrimci grupların Musul’un kurtarılması için Irak Federal hükümeti ve Amerika ile anlaştığı yönündeki haberleri de yalanlayarak Irak yönetimi ve ABD ile herhangi bir işbirliğinin söz konusu olmadığını söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.