Irak'ta mahkumlara toplu infaz

Irak'ta mahkumlara toplu infaz

Irak'tan karşılıklı yargısız infaz haberleri geliyor. son bir ayda 255 Sünni mahkumun Iraklı askerler ya da Şii milis güçleri tarafından topluca infaz edildiği iddia edildi

Irak'ta son günlerde hapishanelerde bulunan Sünni mahkumların topluca infaz edildikleri bildiriliyor. Mahkumların, Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) ilerleyişinden dolayı intikam amacıyla öldürüldükleri belirtiliyor.

İnsan Hakları Gözlemevi (HRW), Irak'ta son bir ayda meydana gelen gelişmeleri de içeren bir rapor yayınladı. Raporda en dikkat çeken nokta ise, son bir ayda hapishanelerde bulunan Sünni mahkumların topluca infaz edilmeleriydi. 

Irak'ta 9 Haziran'dan bu yana, değişik hapishanelerde kalan toplam 255 mahkumun Şii milisler veya Irak askerlerince infaz edildiklerinin kaydedildiği raporda, bu infazların intikam güdüsüyle gerçekleştirildiği belirtiliyor. Cinayetleri, IŞİD ve diğer silahlı grupların ilerleyişinden kaçarken, hapishaneleri boşaltmak durumunda kalan grupların işledikleri ifade ediliyor.

Raporda, 9 Haziran'dan bu yana infaz edilen Sünni mahkumlardan en az sekizinin 18 yaş altı çocuk mahkum oldukları kaydediliyor. Toplu halde gerçekleştirilen yargısız infazların savaş suçu ve insanlığa karşı işlenmiş suçlar kapsamında olduğu belirtilirken IŞİD'in de aynı suçu işlediği ve esir aldığı Şii milisleri infaz ettiği ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.