Irak'ta mültecilerin sayısı 1 milyon 250 bin kişiyi geçti

Irak'ta mültecilerin sayısı 1 milyon 250 bin kişiyi geçti

Irak Göç Bakanı Dindar Doski, Irak’ta, sığınmacı sayısı 1 milyon 250 binin üzerine çıktı. Bu insanların tamamına ulaşarak, gereken yardımları yapmak istiyoruz. Ancak önümüzde birçok engel var dedi

Irak Göç Bakanı Dindar Doski, Irak’taki sığınmacı sayısının 1 milyon 250 bini geçtiğini söyledi.

Erbil’de sığınmacılara yönelik yardım faaliyetlerinin ele alındığı konferansta konuşan Doski, "Irak’ta, IŞİD'in neden olduğu çatışmalardan dolayı evini terk ederek sığınmacı olan insan sayısı 1 milyon 250 binin üzerine çıktı. Sığınmacıların çoğu Kürdistan bölgesinde. Bu insanların tamamına ulaşarak, gereken yardımları yapmak istiyoruz. Ancak önümüzde birçok engel var" dedi.

Sığınmacıların dağınık halde hayat mücadelesi verdiklerine işaret eden Doski, herkese ulaşmakta sıkıntı çektiklerini ifade etti.

Göç Bakanlığı’na bağlı yardım ekiplerinin, sadece Kürt bölgesinde değil, tüm Irak’ta sahada olduklarını anlatan Doski, "Herkese ulaşmaya çalışıyoruz. Sığınmacılara kimlik, ikamet verilmesi noktasında Kürdistan hükümetinin kolaylıklar sağlamasını istiyoruz. Kimin gerçekten ihtiyaç sahibi olduğunu tespit etmek için bunu yapmak zorundayız” diye konuştu.

Doski, evlerinden, yurtlarından olan sığınmacıların yükünü hafifletmek için insani yardımın kapsamını sürekli genişlettiklerini dile getirdi. Doski, gıda yardımının yanı sıra ailelere nakdi yardımlara da başladıklarını kaydetti.

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplar, Musul ve Tikrit gibi bazı kentlerde kontrolü ele geçirmiş, çatışmalar yüzünden yaklaşık 1 milyon sivil, bölgeden göç etmek zorunda kalmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.