Irak’ta ve 3 ilde 18 PKK’li öldürüldü

Irak’ta ve 3 ilde 18 PKK’li öldürüldü

Genelkurmay başkanlığı Hakkari ve Irak’ta Avaşin-Basyan bölgesindeki PKK hedeflerine yönelik hava harekatında 11, Şırnak ve Mardin’de de 7 PKK’linin öldürüldüğünü açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı resmi internet sayfasında önemli yurt için olaylara ilişkin verilen bilgilerde Hakkâri ve Irak’ın kuzeyindeki PKK hedeflerine yönelik düzenlenen saldırıda 11 PKK’linin öldürüldüğü açıklandı. Açıklamada ayrıca Şırnak ve Mardin’de 7 PKK’linin öldürüldüğü ifade edildi.

Açıklamada, “Hakkâri / Şemdinli kırsalında ve Irak kuzeyi Avaşin-Basyan bölgesine icra edilen hava harekâtında, 11 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiştir.” denildi.

Mardin Nusaybin’de devam eden operasyonda dün itibariyle 3 PKK’li öldürülürken operasyonda, toplam öldürülen PKK’li sayısı ise 361 oldu.

Operasyonlarda ayrıca  bir av tüfeği, yedi roketatar mühimmatı, bir el telsizi ve bir el dürbünü ele geçirildiği, 10 el yapımı patlayıcının imha edildiği kaydedildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 827’e yükseldi.

Şırnak’ta devam eden operasyonda 4 PKK’linin öldürüldüğü şu ana kadar 335’ PKK’linin öldürüldüğü ifade edildi. 12 el yapımı patlayıcının imha edildiği kentte, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı böylece 927 oldu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler