​İran'da Ehli Sünnet alimlerine hakaret eden TV ve medhiyeciye ceza

​İran'da Ehli Sünnet alimlerine hakaret eden TV ve medhiyeciye ceza

​İran'da bir TV kanalında Ehli Sünnet alimlerine hakaret eden bir medyiyeciye ve kanala ceza verildi.

İran Medya Kurumu Başkanlığı, dini bir programda bir medhiyecinin hakaret içerikli konuşmalarından dolayı İran 5. Kanalı'nın müdür ve yayın yönetmeninin cezalandırıldığını açıkladı.   

İran Medya Kurumunun Genel Yönetmeni Ali Askeri, İslam ümmetinin değerlerini korumanın İran medyasının asıl siyaseti olduğunu vurgulayarak, "Bu hatadan dolayı ve Ehli Sünnet alimlerimiz, kardeşlerimiz ve bacılarımızın üzülmesine neden olan bu sözlerin hemen yayılmasından dolayı acilen kanalın müdür ve yayın yönetmeni işten atılmalıdır." dedi.

Medhiyecinin uygunsuz sözleri kanal yöneticilerinin elinde olmadığı belirten İran Medya Başkan Yardımcısı Murteza Bakırı, Ehli Sünnet alimleri ve ehli sünnet kardeşlerden özür dileyerek, bu programı düzenleyenin ve kanal müdürünün azarlandığını belirtmişti.

İran devlet televizyonu, ehli sünnet değerlerine hakaret eden medhiyecinin Tahran Savcılığına çağırıldığını duyurdu.

"Ehli Sünnet kardeşlerimizin değerlerine hakaret etmek haramdır"

Tahran Savcılık Başkanı Gulam Hüseyin İsmaili, "Maalesef İmam Hasan'ın doğum günü münasebetiyle 5. Kanal'da düzenlenen programda methiyecilerden biri mersiye esnasında İran İslam Cumhuriyetinin Ehli Sünnet camiasının değerlerine hakaret etmiştir. Ben apaçık bir şekilde söylüyorum ki, rehberimizin ve alimlerimizin birçoğunun fetvasına göre Ehli Sünnet kardeşlerimizin değerlerine hakaret etmek haramdır." dedi.

İsmaili, "Bu konu Kanal 5'de canlı bir şekilde yayınlandığından dolayı, yapılan şey haram olmakla birlikte, kamuoyunu, İran İslam Cumhuriyeti ve diğer İslam ülkelerinin Ehli Sünnet camisını rahatsız ettiği gerekçesiyle, adli işlem gerektirip, şahsın ceza almasını gerektirir. Bundan dolayı şahıs savcılığa çağırıldı ve sorgulama başlatıldı." ifadelerini kullandı.

Methiyecinin savcılıkta ifadesinin alındığını belirten İsmaili, "Şu anda ünlü methiyeci savcılıkta bulunuyor ve sorgulayıcı bu şahıs hakkında adli soruşturma başlatmış. Bize göre bu şahıs bilerek ve kasten böyle bir işe kalkışmıştır. Belki bu şahsın gerekçeleri vardır ancak kabul edilemez." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler