İran’da kabinede değişiklik

İran’da kabinede değişiklik

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin Özel Kalem Müdürü Vaizi, kabinede bazı değişiklerin olacağını ve gençlere daha fazla görev verileceğini söyledi.

İran’da bu gün yapılan bakanlar kurulu toplantısı ardından açıklama yapan cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin Özel Kalem Müdürü Seyyid Mahmud Vaizi, kabinede bazı değişiklerin olacağını ve yapılacak değişikliklerde gençlere daha fazla görev verileceğini söyledi.

Mahmud Vaizi, kamuda bir dizi tasarrufa gidilmesi yönünde cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin açıklamaları olduğunu ve kamudaki idarelerin hem döviz hem de rial harcamalarında tasarrufa gitmelerini istediğini söyledi.

“Yeni yüzlerin de gençlerden olması yönünde çalışmalar yapıyoruz”

Hükümette yeni bakanlıkların oluşturulması, Ticaret, Mesken, ulaştırma bakanlıklarının kurulması, Gençlik teşkilatının bağımsız hale getirilmesi gibi konulara da işaret eden Vaizi,  “Doğal olarak biz yapılacak değişikliklerde yeni yüzler ve bu yeni yüzlerin de gençlerden olması yönünde çalışmalar yapıyoruz. Özellikle yeni bir nefes yeni bir performanstan yararlanmak istiyoruz.” diye konuştu.

“ABD haddinden fazla psikolojik savaş yürütüyor”

ABD’nin yaptırım siyasetleri ve bu yöndeki psikolojik baskılara da temas eden Vaizi,  “ABD ve bölgedeki uzantıları, haddinden fazla psikolojik savaş yürütüyor.  Yalan haberler yayıyorlar. Halkımızı bu yolla etkilemeye çalışıyorlar.” diye konuştu.

“Kendi irademizle ve kendi imkânlarımızla dik durulması istenmiştir”

Bir grup İranlının ABD başkanı Trump’a mektub yazarak müzakerelerin yapılmasını istemesine dair haberlerin sorulması üzerine İran cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü Seyyid Mahmud Vaizi, “ABD, bu gün düşmanlık yapıyor ve düşmanca siyasetler izliyor. İran halkının birlik ve dayanışma içinde olması, düşmanca siyasetlere karşı ortak tavır içinde olması yönünde İran yargı, yürütme ve yasama organlarının başkanları ortak karar almıştır. Kendi irademizle ve kendi imkânlarımızla dik durulması istenmiştir. İslam inkılabı rehberinin de dile getirdiği gibi yerli üretimi destekleme konusunda ciddiyetle durulması gerekmektedir.” diye konuştu.

İLKHA


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler