İran Dışişleri Sözcüsü: Bakıri'nin Ankara ziyareti oldukça yapıcı bir ziyaretti

İran Dışişleri Sözcüsü: Bakıri'nin Ankara ziyareti oldukça yapıcı bir ziyaretti

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri'nin Türkiye ziyaretini eşsiz, oldukça yapıcı bir ziyaret ve bir atılım olarak niteledi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, yaptığı haftalık basın toplantısında Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Bakıri'nin Türkiye ziyaretini değerlendirdi.

Kasımi, "Bu ziyaret basın kuruluşlarında yansıtıldığı gibi ve yetkililerin söylediğine göre yakın komşumuz olan Türkiye ile son zamanlarda yaptığımız en başarılı işbirlikleri doğrultusunda eşsiz bir olaydı." dedi.

Tümgeneral Bakıri'nin resmi bir davet üzerine Türkiye'ye gittiğini belirten Kasımi, bu ülkede iyi şekilde karşılanıp yetkililerle yapıcı diyaloglarda bulunduğunu açıkladı.

İran Genelkurmay Başkanı Bakıri'nin Ankara ziyaretini eşsiz ve başarılı bir ziyaret olarak niteleyen Kasımi, bu istişarelerin süreceğini ve gelecekte görüşmelerin Tahran'da devam etmesini temenni etti.

Kasımi, İran ile Türkiye arasında yapılan bu tür görüşmelerin bölgesel işbirliği noktasında ikili münasebetlerin güçlenmesi ve bölgesel istikrara katkı bağlamında önemli etkisi olabileceğini vurguladı.

Bu tür ziyaretlerin ülkelerin ilişki sürecinin belli bir döneminde yapıldığına dikkat çeken Kasımi, İran ile Türkiye'nin ilişkilerinin belli bir aşamadan başka bir aşamaya geçtiğini, askeri ve savunma alanında en üst seviyede görüş alışverişi yapabildiklerini, bunun İran ile Türkiye'nin ilişki sürecinde bir atılım ve tamamlayıcı bir adım olduğunu düşündüğünü belirterek, Genelkurmay Başkanı'nın Ankara ziyaretini iyiye alamet olarak niteledi.

Kasımi, görüşmenin iki ülkenin lehine ve bölgede barış ve istikrara neden olması temennisinde bulundu.

İLKHA


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.